Belgickému premiérovi vykradli auto, keď bol cvičiť, zobrali mu notebook

NETKY.SK • 21 August 2014, 12:32 • 2 min
Belgickému premiérovi vykradli auto, keď bol cvičiť, zobrali mu notebook

BRUSEL - Zlodeji sa vlámali do služobného auta belgického premiéra Elia Di Rupa a odcudzili mu notebook s osobnými poznámkami. Jeho hovorca to dnes uviedol tlačovej agentúre Belga a sčasti tak potvrdil predchádzajúce mediálne správy.

slovakia

left justify in out

Elio Di Rupo bol v pondelok v telocvični, keď mu zo služobného auta ukradli notebook, informovalo belgické novinové vydavateľstvo Sudpresse a denník Het Nieuwsblad. V počítači sa podľa nich nachádzali citlivé údaje o kráľovskej rodine a dokumenty v súvislosti s belgickou vnútornou politike.

 

Hovorca premiéra stratu citlivých dokumentov poprel. Podľa neho premiér prišiel "o osobné poznámky a nejaké pracovné dokumenty: žiadne tajné informácie alebo štátne tajomstvá".

 

Belgicko je v procese vzniku novej vlády po májových parlamentných voľbách. Štyri stredopravé strany rokujú o koalícii, dúfajúc, že sa nebude opakovať stav po voľbách z roku 2010, kedy sformovanie vlády trvalo rekordných 541 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies