Belgickému pobrežiu hrozia záplavy, v Bruseli pre vietor zatvorili parky

NETKY.SK • 12 Január 2017, 17:58 • 2 min
Belgickému pobrežiu hrozia záplavy, v Bruseli pre vietor zatvorili parky

BRUSEL – Belgické pobrežie sa pripravuje na príchod veternej smršte. Na pokyn regionálnej samosprávy začala civilná ochrana pripravovať 30.000 vriec s pieskom pre prípad záplav. Pre nárazový vietor sa zatvorili brány parkov a lesoparkov v Bruseli.

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení na najhoršie," skonštatoval správca prímorskej belgickej provincie Západné Flámsko Carl Decaluwé. Vyzval ľudí, aby radšej na pobrežie nechodili, a doplnil, že v súčasnosti je zakázané vstupovať do mora a prechádzať sa po hrádzach či vlnolamoch.

 

Flámske úrady odmietli, že by hrozil podobný scenár ako pri víchrice v roku 2013, keď muselo byť niekoľko okresov evakuovaných a v meste Brugy museli spustiť krízový plán. Informáciu priniesol belgický denník Le Soir.

 

Veterná smršť sa dnes večer a v nočných hodinách preženie aj cez Brusel. Nárazy vetra môžu podľa meteorológov presahovať rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. Úrady preto zatvorili miestne parky a lesoparky. Parky, ktoré nie je možné zatvoriť, budú mať pred vchodmi vyvesené varovania a v ich okolí sa budú pohybovať strážnici, aby informovali verejnosť.

 

Úrady Bruselčanom odporučili nepribližovať sa počas silného vetra k parkom a predovšetkým k stromom, z ktorých sa pri nárazoch vetra môžu odlomiť vetvy, informoval denník Le Soir. Parky znova otvoria pre verejnosť v piatok predpoludním po "kontrole, uprataní a obnovení bezpečnosti", avizoval príslušný mestský úrad.

 

Výstrahu pred silným vetrom, platnú od dnešného večera (22.00 h) do piatkového rána (09.00 h), vydal belgický Kráľovský meteorologický ústav (KMI). Nárazy vetra s rýchlosťou 70-90 kilometrov za hodinu budú sprevádzať zrážky, na väčšine územia snehové.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies