Belgické úrady obvinili šiesteho podozrivého v súvislosti s parížskymi útokmi

NETKY.SK • 27 November 2015, 17:51 • 2 min
Belgické úrady obvinili šiesteho podozrivého v súvislosti s parížskymi útokmi

BRUSEL - Belgické úrady vzniesli obvinenia z terorizmu voči šiestemu podozrivému v súvislosti s parížskymi útokmi z 13. novembra.

slovakia

left justify in out

K tomuto kroku pristúpili po štvrtkovej sérii domových prehliadok v metropole Brusel a na juhu Belgicka, informovala dnes agentúra Reuters.

 

Belgická federálna prokuratúra vzniesla obvinenia z účasti na vraždách súvisiacich s terorizmom a na činnosti teroristickej skupiny voči nemenovanému mužovi zadržanému počas zásahu v Bruseli.

 

Dve ďalšie osoby, ktoré zaistili vo štvrtok vo východobelgickom meste Verviers, prepustili na slobodu. Podľa verejnoprávnej televízie RTBF išlo o brata a otca obvineného muža, o ktorom dnes informovala prokuratúra.

 

Belgický súd dnes okrem toho nariadil mesiac trvajúcu vyšetrovaciu väzbu pre dvoch z podozrivých, ktorí boli zadržaní pri predchádzajúcich zásahoch.

Belgické bezpečnostné sily stále pátrajú po predpokladanom spolupáchateľovi parížskych atentátov Salahovi Abdeslamovi, ktorý je momentálne najhľadanejším mužom Európy. Podľa niektorých správ sa už v Európe nenachádza, ale je na ceste do Sýrie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies