Belgické letisko Zaventem každodenne zvyšuje počet odletov aj príletov

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:09 • 2 min
Belgické letisko Zaventem každodenne zvyšuje počet odletov aj príletov

BRUSEL - Bruselské letisko Zaventem pokračuje v obnovovaní medzinárodnej letovej prevádzky, ktorá bola pozastavená po teroristických útokoch z 22. marca. K prvým letom a príletom došlo už v nedeľu, nadnes je zo Zaventemu plánovaných okolo dvadsaťpäť odletov vrátane prvých diaľkových letov. Na letisku sa uplatňujú sprísnené kontroly batožiny a cestujúcich, uviedla tlačová agentúra Belga.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Brussels Airlines zároveň oznámila, že od utorka plánuje z bruselského letiska zaistiť viac ako 100 letov a odletov. Hovorca leteckej spoločnosti pripomenul, že je to zhruba polovica obvyklej každodennej prevádzky bruselského letiska.

 

Od utorka sa znormalizuje situácia aj v oblasti diaľkových a zaoceánskych letov, keď sa očakáva 48 spojení v rámci európskych destinácií, päť odletov do Afriky a jeden odlet do New Yorku. Na utorok je rovnako nahlásených najmenej 50 príletov z rôznych destinácií.

 

Pre dnešný deň stále platí, že mnoho letov zostáva presmerovaných na iné letiská v Belgicku - Charleroi, Liege, Antverpy - alebo v susedných štátoch.

 

Hovorca Brussels Airlines zdôraznil, že ako sa bude činnosť letiska Zaventem postupne obnovovať a zintenzívňovať, budú sa rušiť aj "alternatívne letiská". Už v utorok by sa takmer všetky lety mali vrátiť na domovské letisko v Zaventeme. Brusel už nebude potrebovať pomoc ani v prípade medzikontinentálnych letov, pričom lietadlá z iných kontinentov doteraz dočasne pristávali vo Frankfurte či v Zürichu.

 

O obnovení letov do Washingtonu sa uvažuje až od stredy, pričom zatiaľ nie je známy termín prvých odletov do Toronta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies