Belgická vláda poskytne obetiam teroristických útokov 15.000 eur

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:54 • 2 min
Belgická vláda poskytne obetiam teroristických útokov 15.000 eur

BRUSEL - Obete teroristických útokov v Bruseli z 22. marca, na letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek, rovnako ako aj rodiny pozostalých majú nárok na poskytnutie naliehavej finančnej podpory prostredníctvom Fondu pre obete. Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga s odvolaním sa na vyhlásenie federálneho ministerstva spravodlivosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo v nedeľu večer spresnilo, že finančná pomoc bude vo forme zálohy v maximálnej výške do 15.000 eur. Rezort spravodlivosti za týmto účelom vytvoril jednotné kontaktné miesto pre podporu obetí útokov.

 

"Vláda prevzala iniciatívu aktívne vyhľadať obete a ich príbuzných a poskytnúť im podporu. Na základe zoznamov, ktoré boli dané k dispozícii nemocnicami," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

 

Belgický premiér Charles Michel, ktorý sa v nedeľu stretol s organizátormi masového pochodu proti nenávisti a teroru V Bruseli, oznámil, že jeho vláda je pripravená zmierniť situácie obetí útokov.

 

Podľa jeho slov Rada ministrov na budúci týždeň prijme opatrenia na urýchlenie poskytnutia finančnej náhrady a tiež aj poplatkov za hospitalizáciu a lekársku starostlivosť pre zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies