Belgická vláda: Migranti z džungle pri Calais nie sú v Belgicku vítaní

NETKY.SK • 20 Október 2016, 14:12 • 2 min
Belgická vláda: Migranti z džungle pri Calais nie sú v Belgicku vítaní

BRUSEL - Migranti z tábora pri meste Calais, známom ako džungľa, nie sú v Belgicku vítaní. Uviedol dnes to dnes belgický štátny tajomník pre prisťahovalectvo a azyl Theo Francken.

slovakia

left justify in out

"Migranti z Calais nie sú v Belgicku vítaní", povedal Francken v rozhovore pre televíznu stanicu RTBF. Jeho slová súviseli s plánmi na rozmiestnenie 120 belgických policajtov na hraniciach s Francúzskom, ktorí by mali zabrániť možnému príchodu migrantov z provizórneho tábora pri severofrancúzskom Calais.

 

Podľa belgických médií by prvých 50 policajtov malo byť nasadených do akcie už v priebehu nadchádzajúceho víkendu.

 

Ako dlho policajti na hraniciach zostanú, zatiaľ nebolo rozhodnuté; bude to závisieť od aktuálneho vývoja situácie, ktorá sa bude vyhodnocovať každý týždeň, povedal belgický minister vnútra Jan Jambon. Pripravené sú však kapacity na obdobie dvoch mesiacov.

 

Migranti, ktorých polícia zachytí, budú automaticky zaregistrovaní a odoberú im odtlačky prstov.

 

Takzvaná "džungľa" pri Calais vznikla začiatkom roka 2015, menšie táboriská migrantov v okolí Calais však existovali už celé roky. Mnohí z utečencov v tomto tábore sa snažia dostať do Británie tak, že naskakujú na kamióny smerujúce k prístavisku trajektov alebo na vlaky vchádzajúce do podmorského tunela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies