Belgická umelkyňa neuspela v snahe dokázať otcovstvo bývalého belgického kráľa

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 15:34 • 2 min
Belgická umelkyňa neuspela v snahe dokázať otcovstvo bývalého belgického kráľa

BRUSEL - Výtvarná umelkyňa Delphine Boelová nedokázala presvedčiť súd o tom, že bývalý belgický kráľ Albert II. je jej nevlastným otcom.

slovakia

left justify in out

Boelovej žiadosť zamietol v utorok prvostupňový bruselský súd. Jej právnik Marc Uyttendaele už oznámil, že jeho klientka sa chce proti rozsudku odvolať, informovala dnes agentúra Belga.

 

Delphine Boelová sa od roku 2013 snaží dokázať, že je biologickou dcérou bývalého kráľa, ktorý mal dlhoročný pomer (1966-1984) s jej matkou, barónkou Sybille de Selys Longchampsovou.

 

Umelkyňa (49) predstavila súdu výsledky testov DNA, z ktorých vyplýva, že exmanžel jej matky Jacques Boel nie je jej biologickým otcom. Súd však jej argumenty neuznal za dostatočne presvedčivé.

 

Albert II. (82), ktorý sa vzdal trónu v júli 2013, popiera, že by bol otcom Delphine Boelovej. Pripustil však, že v čase údajného vzťahu s barónkou Sybille de Selys Longchampsovou jeho manželstvo prechádzalo "ťažkým obdobím".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies