Belgická prokuratúra obvinila ďalšieho z údajných členov teroristickej skupiny

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 14:48 • 2 min
Belgická prokuratúra obvinila ďalšieho z údajných členov teroristickej skupiny

BRUSEL - Prokuratúra v hlavnom meste Belgicka vzniesla dnes obvinenie z podielu na činnosti teroristickej skupiny voči ďalšej osobe zatknutej po tamojších bombových útokoch z 22. marca. Agentúra Reuters o tom dnes informovala s odvolaním sa na správu tlačovej služby Belga.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnených údajov ide o muža identifikovaného ako Abderrahmane A., ktorého príslušníci bezpečnostných zložiek postrelili pri zásahu na križovatke v bruselskej štvrti Schaerbeek. Prokuratúra ešte v sobotu oznámila, že tomuto podozrivému predĺžila vyšetrovaciu väzbu o ďalších 24 hodín.


Dnešné obvinenie súvisí s protiteroristickým zásahom, ktorý sa uskutočnil tento týždeň vo Francúzsku a vďaka ktorému sa podľa tamojších orgánov podarilo prekaziť prípravy útoku.


Belgická federálna prokuratúra oznámila v sobotu vznesenie obvinení z terorizmu voči trom osobám vrátane muža označeného médiami za jedného z aktérov utorňajšieho bombového útoku na letisku v Bruseli. Spočiatku neznámou osobou, ktorú zachytili bezpečnostné kamery na letisku, ako sprevádza dvojicu samovražedných útočníkov, je podľa belgických médií novinár na voľnej nohe Faycal Cheffou. Polícia ho údajne zatkla už v noci zo štvrtka na
Bombové útoky na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek/Maalbeek z utorka 22. marca si vyžiadali dokopy 31 obetí na životoch a približne 300 zranených.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona