Belgická polícia zverejnila identikit predpokladaného komplica útočníka z metra

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 13:37 • 2 min
Belgická polícia zverejnila identikit predpokladaného komplica útočníka z metra

BRUSEL - V súvislosti s vyšetrovaním utorkových atentátov v Bruseli belgická polícia pátra po ďalšom, v poradí druhom podozrivom na úteku. V médiách dnes zverejnila aj jeho identikit.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa policajných zdrojov ide o neznámeho mladého muža, ktorý sa objavuje na záznamoch bezpečnostnej kamery zo stanice metra Maelbeek po boku už identifikovaného atentátnika Khalida Bakraouiho.

 

 

Neznámy muž zo záberu drží veľkú tašku, stojí pri Bakraouim a rozpráva sa s ním. Do vagóna súpravy metra, ktorá zastala na stanici, však spolu s Bakraouim nenastúpil. Následný výbuch v metre pripravil o život okolo 20 ľudí.

 

Polícia naďalej intenzívne pátra aj po mužovi, ktorý v utorok sprevádzal na letisko Zaventem Ibrahima Bakraouiho a Najima Laachraouiho. Túto trojicu zachytili bezpečnostné kamery, ako idú vedľa seba tlačiac vozíky s batožinou. Ako v stredu informoval prokurátor Frédéric Van Leeuw, neznámy muž v klobúku "zložil veľkú tašku a potom, (ešte) pred explóziami, odišiel".

 

Dva výbuchy na medzinárodnom letisku Zaventem a jeden v stanici metra Maelbeek si vyžiadali životy 31 civilistov a zranili 300 ľudí.

 

Po utorkových útokoch vyšetrovatelia považujú takmer za isté, že teroristické útoky z vlaňajšieho novembra v Paríži a z utorka v Bruseli spáchala jedna a tá istá teroristická bunka. Ide o sieť vytvorenú a riadenú mladými Belgičanmi, ktorých väčšina pôsobila aj v Sýrii.

 

Belgická federálna prokuratúra v stredu potvrdila identitu troch páchateľov útokov v Bruseli: najtragickejšie atentáty v dejinách Belgicka spáchali Najim Laachraoui z bruselskej štvrti Schaerbeek a bratia Ibrahim a Khalid Bakraouiovci z Laekenu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies