Belgická polícia zatkla člena ETA hľadaného od roku 1979

NETKY.SK • 9 Október 2013, 15:06 • 2 min
Belgická polícia zatkla člena ETA hľadaného od roku 1979

MADRID - Belgická polícia zatkla predpokladaného člena militantnej separatistickej organizácie Baskicko a jeho sloboda (ETA) hľadaného v súvislosti so zabitím šiestich členov španielskych bezpečnostných síl. Informovalo o tom španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo podľa agentúry AP uviedlo, že zadržaným je Natividad Jauregui Espina, ktorý je na úteku pred španielskymi úradmi od roku 1979. K zatknutiu hľadaného muža došlo v severobelgickom meste Gent. Jauregui bol členom bunky ETA z baskickej provincie Biskajsko a podľa španielskych vyšetrovateľov sa podieľal na útoku z roku 1981, pri ktorom prišli o život štyria policajti a dvaja armádni dôstojníci.

ETA sa počas svojho 40 rokov trvajúceho boja za nezávislosť Baskicka, nachádzajúceho sa na územiach Španielska a Francúzska, prihlásila k vyše 800 vraždám.

V roku 2011 skupina ohlásila prímerie. Vláda v Madride však okrem toho požaduje, aby ETA definitívne zložila zbrane a ukončila svoju činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies