Belgická polícia zadržali štyri osoby v súvislosti s útokom na stanici v Bruseli

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 13:47 • 2 min
Belgická polícia zadržali štyri osoby v súvislosti s útokom na stanici v Bruseli

Brusel - Belgickí policajti zadržali v rámci razií pri vyšetrovaní pozadia neúspešného útoku na hlavnej železničnej stanici v Bruseli štyroch podozrivých.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes belgická generálna prokuratúra. Štvoricu zadržali v bruselskej štvrti Molenbeek, kde žilo alebo sa dočasne zdržiavalo mnoho extrémistov, podobne ako v štvrtiach Anderlecht a Koekelberg.

 

Prokuratúra neuviedla viac podrobností o týchto zásahoch, ako ani to, či došlo v rámci nich k zhabaniu nejakého majetku.

 

Razie sa uskutočnili po tom, ako sa 36-ročný Maročan Usáma Z. pokúsil v utorok večer odpáliť bombu na bruselskej hlavnej železničnej stanici, ale nepodarilo sa mu to a spôsobil len malý výbuch. Následne ho postrelil hliadkujúci vojak a zraneniam neskôr podľahol.

 

Belgicko sa nachádza v stave najvyššej bezpečnostnej pohotovosti. Vláda tento stav zaviedla vlani po teroristickom útoku na bruselské letisko a stanicu metra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies