Belgická polícia zadržala 6 ľudí v súvislosti s útokom na policajtky v Charleroi

NETKY.SK • 30 November 2016, 13:05 • 2 min
Belgická polícia zadržala 6 ľudí v súvislosti s útokom na policajtky v Charleroi

BRUSEL - Belgická polícia zadržala dnes šesť ľudí a zhabala niekoľko nožov v rámci protiteroristickej razie súvisiacej s augustovým útokom mačetou na dve policajtky. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Belgická federálna prokuratúra uviedla, že polícia uskutočnila celkovo osem razií v okolí mesta Charleroi. Chálid Báburí, 33-ročný muž z Alžírka, ktorý sa zdržiaval v Belgicku ilegálne, 6. augusta zaútočil mačetou na dve policajtky pred hlavnou policajnou stanicou v Charleroi. Kričal "Alláhu akbar", čo v arabčine znamená "Boh je najväčší".


Napadnutým policajtkám pomohol ich kolega, ktorý útočníka postrelil. Báburí neskôr v nemocnici podľahol zraneniam. Jedna z policajtiek utrpela hlboké rezné rany v oblasti tváre, zatiaľ čo druhá vyviazla len s ľahšími poraneniami. K útoku sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát (IS), pričom uviedla, že páchateľ patril k jej "vojakom".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies