Belgická polícia vykonala dnes 11 razií v súvislosti s útokmi z 22. marca 2016

NETKY.SK • 10 Október 2017, 14:56 • 2 min
Belgická polícia vykonala dnes 11 razií v súvislosti s útokmi z 22. marca 2016

BRUSEL - Špeciálne útvary belgickej polície dnes vo viacerých štvrtiach Bruselu uskutočnili 11 domových prehliadok. Išlo o akciu spojenú s vyšetrovaním teroristických útokov z 22. marca 2016, ktoré si vyžiadali 32 obetí a vyše 300 zranených.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Policajti sa v rámci koordinovaných akcií zamerali na domy a byty v bruselských štvrtiach Anderlecht, Jette, Schaerbeek so silnou imigrantskou komunitou a tiež na obchod so stavebninami v centre Bruselu.

 

Vyšetrovatelia teroristických útokov majú totiž podozrenie, že samovražední útočníci, ktorí sa vyhodili do vzduchu na letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek, nakúpili materiál na výrobu výbušnín práve v obchode so stavebným materiálom a potrebami pre domácnosť na Stalingradskej ulici v centre mesta.

 

Séria dnešných policajných razií nevyústila do zhabania žiadnych zbraní ani výbušnín. Polícia zadržala štyri osoby, ktoré boli predvolané na vypočúvanie. Vyšetrovací sudca rozhodne, či je dôvod na ich ďalšie zadržanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies