Belgická polícia vykonala ďalších 13 razií

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 16:03 • 2 min
Belgická polícia vykonala ďalších 13 razií

BRUSEL - Aj päť dní po bombových útokoch v Bruseli pokračuje polícia v pátraní po predpokladaných teroristoch. Dnes dopoludnia uskutočnili belgickí policajti celkovo 13 domových prehliadok v troch mestách a zadržali pri nich deväť osôb, z ktorých štyri zostávajú vo väzbe, oznámila popoludní federálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Razie boli podľa prokuratúry spojené s vyšetrovaním terorizmu, oznámenie však nespresňuje, či súviseli priamo s útokmi z 22. marca, pri ktorých zahynulo na bruselskom letisku a v metre 31 ľudí, informovali agentúry DPA a AP.

Zásahy sa konali prevažne v širšej oblasti Bruselu, no tiež v mestách Mechelen a Duffel na severe Belgicka. Päť z deviatich dnes zadržaných osôb medzičasom po vypočúvaní prepustili, u zvyšných štyroch by mal sudca v priebehu dňa rozhodnúť, či ich umiestnia do vyšetrovacej väzby.

 

Nemecké noviny Die Welt am Sonntag predtým priniesli správu o tom, že európske bezpečnostné orgány pátrajú po najmenej ôsmich podozrivých, ktorí mali pomáhať pri teroristických útokoch v Paríži a Bruseli.

 

Podozriví, prevažne francúzski a belgickí občania, sú podľa predpokladov buď v Sýrii, alebo na úteku v rámci Európy, napísal nemecký nedeľník s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

 

Všetky tieto osoby mali byť v kontakte s Abdelhamidom Abaaoudom, predpokladaným hlavným strojcom útokov v Paríži z 13. novembra, ktorého francúzski policajti zabili pri prestrelke 18. novembra, i jeho komplicom Salahom Abdeslamom, ktorého zadržali tento mesiac v Bruseli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies