Belgická polícia uskutočnila razie v imigrantskej štvrti Molenbeek, pátrala po bratovi atentátnika

NETKY.SK • 16 November 2015, 12:59 • 2 min
Belgická polícia uskutočnila razie v imigrantskej štvrti Molenbeek, pátrala po bratovi atentátnika

BRUSEL - K novým policajným raziám došlo dnes dopoludnia v belgickej metropole Brusel, v prevažne imigrantskej štvrti Molenbeek, ktorá je spájaná s viacerými parížskymi atentátnikmi. Informovala o tom belgická televízna stanica RTBF.

slovakia

left justify in out

Belgické médiá špekulujú, či zásahy nesúviseli s pátraním po francúzskom občanovi Salahovi Abdeslamovi, bratovi jedného z parížskych atentátnikov Ibrahima Abdeslama. Objavili sa dokonca informácie o údajnom Salahovom zatknutí, ktoré však oficiálne miesta nepotvrdili. Podľa RTBF sa okolo 100 príslušníkov zásahových policajných jednotiek zhromaždilo na ulici Delaunoy a polícia uzavrela pre dopravu aj okolité ulice. Na miesto boli vyslané hasičské vozidlá i sanitky.


Podľa posledných aktualizovaných správ RTBF polícia zatkla najmenej jednu osobu. Špeciálne zásahové jednotky vyzvali obyvateľov domov č. 47 a 49 na ulici Delaunoy, aby odtiahli závesy z okien a prišli k oknu so zdvihnutými rukami nad hlavou. Policajti za pomoci megafónov vyzvali obyvateľov okolitých budov, aby nevychádzali zo svojich príbytkov. Kresťanskodemokratický federálny poslanec Georges Dallemagne na svojom účte na Twitteri uviedol, že na mieste zásahu existuje hrozba výbuchu, čomu podľa neho nasvedčuje prítomnosť odmínovacej čaty. Polícia počas zásahu použila aj slzotvorné granáty.


Lokalita, kde zasahujú policajti od 10.00 h miestneho času, sa nachádza dve zastávky metra od historického centra Bruselu. V blízkosti je mešita al-Chálil, ktorú spravuje Liga moslimskej svojpomoci, najväčšia moslimská inštitúcia v Belgicku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies