Belgická polícia rozbila medzinárodnú sieť pašerákov ľudí

NETKY.SK • 11 Január 2016, 13:55 • 2 min
Belgická polícia rozbila medzinárodnú sieť pašerákov ľudí

BRUSEL - Belgická prokuratúra z regiónu Východné Flámsko dnes potvrdila, že sa miestnej polícii podarilo rozbiť medzinárodnú sieť pašerákov ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Belga išlo o najväčšiu zločineckú sieť tohto druhu v Belgicku, ktorej sa celkovo podarilo prepašovať do Británie najmenej 3000 Kurdov a Iračanov. Zatknutých bolo najmenej desať podozrivých osôb.


Vyšetrovanie naznačilo, že okolo dvadsať ľudí denne naložili na nákladné automobily, ktoré premávali po európskych diaľniciach E40 a E17. Pašeráci žiadali 2000 eur za každú prepravenú osobu. Podľa vyšetrovateľov boli do systému pravdepodobne zapojení aj vodiči nákladných kamiónov, v ktorých sa utečenci skrývali.


Federálna polícia z oblasti Východné Flámsko začala vyšetrovanie vlani v máji a v priebehu nasledujúcich mesiacov vykonala viacero zatknutí. Minulý piatok zadržali v Británii aj dvoch šéfov celej organizácie. Belgická justícia už požiadala o ich vydanie v čo najskoršom termíne.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona