Belgická polícia rozbila drogový gang napojený na Afriku

NETKY.SK • 13 Február 2015, 18:31 • 2 min
Belgická polícia rozbila drogový gang napojený na Afriku

BRUSEL - Prokuratúra v belgickom meste Lueven neďaleko Bruselu v piatok informovala o obvinení desiatich ľudí z kupčenia s drogami a dovážania kokaínu a heroínu do Európy a Severnej Ameriky.

slovakia

left justify in out

Podozrivých zajali po zásahu na pašerácku skupinu s prepojením na Afriku. Belgické úrady uviedli, že do razií, ktoré sa tento mesiac odohrali na dvoch miestach, sa zapojilo približne 100 policajtov. Zásahy boli súčasťou rozsiahlejšieho vyšetrovania, ktoré sa snažilo odhaliť medzinárodnú skupinu pašujúcu stovky kilogramov drog ročne.

 

"Vyšetrovanie viedlo k rozbitiu medzinárodnej pašeráckej skupiny riadenej z našej krajiny, jeho vyústením bolo zadržanie podozrivých žijúcich v Bruseli a Luevene," uviedla prokuratúra. Členovia gangu, pochádzajú z viacerých afrických krajín - Tanzánie, Somálska, Rwandy a Burundi. Žili však v Belgicku a na pašovanie využívali kuriérov, ktorí drogy prevážali buď tak, že ich prehltli, alebo ich skryli pod oblečením či v batožine. Prokuratúra tiež uviedla, že traja z desiatich zadržaných sú Belgičania a jeden Holanďan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies