Belgická polícia identifikovala útočníčku z bruselského autobusu

NETKY.SK • 24 August 2016, 06:33 • 2 min
Belgická polícia identifikovala útočníčku z bruselského autobusu

BRUSEL - Belgická polícia identifikovala ženu, ktorá v pondelok v Bruseli nožom pobodala celkovo troch ľudí a neskôr ju muži zákona postrelili. Ide o 52-ročnú ženu pôvodom z Filipín, pričom polícia sa domnieva, že jej konanie nebolo politicky motivované. S odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu polície Xaviera Dellicoura to dnes napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Útočníčku, ktorej meno polícia nateraz nezverejnila, ešte predvedú na výsluch pred prokuratúru. Aktuálne sa nachádza v lekárskej starostlivosti po tom, ako ju pri zásahu v rušnom nákupnom centre postrelila polícia.

 

"Na tomto stupni vyšetrovania sme zatiaľ nevylúčili žiaden motív, terorizmus však tým najpravdepodobnejším motívom nie je," povedal Dellicour.

 

Útočníčka v bruselskom autobuse číslo 38 v pondelok pobodala a ľahko zranila dvoch ľudí, potom ušla a pobodala tretiu osobu v neďalekom nákupnom stredisku. Všetkých zranených prepustili ešte v pondelok po ošetrení z nemocnice.

 

"Žena neuposlúchla výzvy policajtov, preto boli nútení použiť strelnú zbraň," vysvetlila v pondelok hovorkyňa bruselskej prokuratúry Ine Van Wymerschová. Policajti útočníčku následne dvakrát postrelili.

 

Belgicko je v stave vysokej pohotovosti od samovražedných bombových útokov z 22. marca na letisko a stanicu metra v Bruseli, pri ktorých zahynulo 32 ľudí. K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 

Belgické médiá bezprostredne po incidente zverejnili správu, že žena bola viditeľne v stave duševnej nevyrovnanosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona