Belgická polícia bude mať v priebehu štyroch rokov o tisíc príslušníkov viac

NETKY.SK • 5 Február 2016, 19:17 • 2 min
Belgická polícia bude mať v priebehu štyroch rokov o tisíc príslušníkov viac

BRUSEL - Belgická vláda schválila dnes plán boja proti islamskému radikalizmu a extrémizmu, v rámci ktorého posilní v priebehu nasledujúcich štyroch rokov svoj policajný zbor o 1000 nových členov.

slovakia

left justify in out

Podľa plánu, ktorý dnes novinárom predstavil minister vnútra Jan Jambon, rozšíri rady polície v tomto roku 300 nových príslušníkov a do roku 2017 ich bude viac ako 500.

 

Podľa Jambona bude 300 nových policajtov nasadených do bruselskej štvrte Molenbeek a na iné miesta, kde pôsobia islamskí radikáli. Okrem toho belgické ministerstvo vnútra povolá do svojich služieb 96 policajných vyšetrovateľov a nainštaluje 260 nových bezpečnostných kamier, ktoré budú monitorovať diaľnice.

Podľa pôvodných plánov sa mal belgický policajný zbor rozrásť len o 100 nových príslušníkov.

 

Útoky, pri ktorých zahynulo 13. novembra v Paríži 130 ľudí, boli pripravené v susednom Belgicku, pričom následné vyšetrovanie odhalilo, aké neefektívne neraz bolo sledovanie podozrivých radikálov v tejto krajine.

 

Štyria útočníci, ktorí zabíjali v Paríži, vrátane ich údajného vodcu Abdelhamida Abaoouda, bývali v Molenbeeku, jednej z ôsmich oblastí, ktorých sa najnovšia iniciatíva belgickej vlády týka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies