Belgická olympionička poprela užívanie drog

NETKY.SK • 29 Október 2013, 18:50 • 2 min
Belgická olympionička poprela užívanie drog

BRUSEL - Belgická reprezentantka v džude Charline van Snicková v utorok poprela, že v minulosti užívala kokaín. Belgičanku na túto látku pozitívne testovali na augustovom svetovom šampionáte v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Van Snicková vyhlásila, že nikdy dobrovoľne neužívala žiadnu zakázanú látku. "Charline neužíva kokaín. Všetky analýzy ukázali, že táto droga sa do jej tela dostala nevedome," povedal profesor toxikológie a farmácie na univerzite v belgickom Leuvene Jan Tytgat.

Van Snickovej v prípade dokázania viny hrozí dvojročný dištanc. "Nerozumiem, čo sa stalo. Nikdy som kokaín neužívala. Na predchádzajúcich šampionátoch som mala všetky dopingové skúšky v poriadku. Cestovala som do Brazílie získať medailu a vedela som, že sa nevyhnem testovaniu. Každý, kto má pozná, vie, že nikdy by som nič také nespravila," uviedla 23-ročná Belgičanka, ktorá okrem bronzu na olympiáde v Londýne z minulého roku má na svojom konte aj medailu rovnakej hodnoty zo spomenuté šampionátu v Riu. Teraz si musí počkať na výsledky B-vzorky.

Tytgat vysvetlil, že dve vlasové vzorky potvrdili, že medzi júnom 2011 a augustom 2013 Van Snicková neužívala kokaín, no v období medzi desiatym augustom a desiatym októbrom sa objavili zvyšky kokaínu, hoci dvestokrát menšie ako u osoby, ktorá obvykle prijíma túto drogu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies