Belgická kráľovská rodina používa aj falošné pasy

NETKY.SK • 23 September 2013, 12:35 • 2 min
Belgická kráľovská rodina používa aj falošné pasy

BRUSEL - Členovia belgickej kráľovskej rodiny už dlhú dobu už používajú "falošné pasy," uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú najmä bezpečnostné dôvody a zachovanie diskrétnosti, potvrdil v nedeľu v rozhovore pre televíznu stanicu VTM bývalý minister zahraničných vecí Belgicka Mark Eyskens. Uviedol, že nielen pasy, ale aj ďalšie osobné doklady s pozmenenými menami boli dodané viacerým členom kráľovskej rodiny. Tieto náhradné doklady im napríklad umožňujú cestovať inkognito do zahraničia. 

Súčasný kráľ Filip z bezpečnostných dôvodov a v snahe zachovať čo najväčšiu diskrétnosť o svojom pobyte v cudzine používal podľa agentúry Belga v minulosti niekoľkokrát pas s menom Philippe Dermulle. "O tieto záležitosti sa staral blízky spolupracovník kráľa," priznal Eyskens pre VTM. Dodal, že falošné pasy boli vyrobené na ministerstve zahraničných vecí. 

Ministerstvo o tejto záležitosti s médiami nekomunikuje. Hovorca ministerstva Joren Vandeweyer priznal iba toľko, že mená, ktoré uvedú do dokladov, sú vopred poskytnuté zo strany "príslušných úradov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies