Belgičania zrušili ďalší tréning, šampionát pôjde podľa plánu

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:40 • 2 min
Belgičania zrušili ďalší tréning, šampionát pôjde podľa plánu

BRUSEL - Belgická futbalová reprezentácia zrušila po utorňajšom aj stredajší tréning pred budúcotýždňovým prípravným zápasom s Portugalskom. Reagovala tak na utorňajšie bombové útoky v hlavnom meste krajiny Bruseli. Jeden z francúzskych politikov zároveň uviedol, že organizátori neuvažujú o zrušení tohtoročného EURO.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vedenie Belgickej futbalovej federácie (KBVB) uviedlo, že čo najskôr oznámi ďalšie kroky a postup pred utorňajším duelom s Portugalskom. Zatiaľ nie je jasné, či sa zápas na bruselskom štadióne kráľa Baudouina (20.45 h) odohrá podľa plánu.

 

Belgičania vedú svetový rebríček FIFA, no ich prípravu na EURO poznačil terorizmus. Pre vážne hrozby museli zrušiť prípravný duel so Španielskom, ktorý sa mal hrať 17. novembra, čiže iba štyri dni po krvavých útokoch v Paríži.

 

Posledné incidenty tak opäť zdôraznili potrebu bezpečnosti počas finálového turnaja kontinentálneho šampionátu (10. júna až 10. júla) v deviatich francúzskych mestách.

 

Francúzsky štátny sekretár pre šport Thierry Braillard v stredu pre denník L'Equipe vyhlásil, že "s teroristickými hrozbami sme počítali od začiatku". Podľa jeho slov budú každý tím strážiť elitné policajné zložky a zdôraznil, že nie sú žiadne plány na odloženie, či zrušenie turnaja, pretože by to "dalo za pravdu týmto zbabelcom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies