Belgičania protestujú proti reštriktívnej politike vlády, doprava je obmedzená

NETKY.SK • 7 Október 2016, 14:59 • 2 min
Belgičania protestujú proti reštriktívnej politike vlády, doprava je obmedzená

BRUSEL - Štrajky a demonštrácie ochromili dnes Belgicko. Do protestov voči reštriktívnej politike vlády tejto západoeurópskej monarchie, na ktoré vyzvali spoločne tri najväčšie odborové ústredne Belgicka, sa zapojili zamestnanci viacerých sektorov.

slovakia

left justify in out

V Bruseli sa štrajk citeľne dotkol mestskej hromadnej dopravy, zriedkavejšie premávajú tak autobusy, električky, ako aj súpravy metra. Protestné akcie narušili však podľa belgických médií aj prevádzku sietí diaľkových autobusov vo Valónsku i Flámsku.


Železničná doprava funguje podľa informácií štátnej spoločnosti SNCB takmer bezo zmien a bez komplikácií. Štrajk sa nedotkol ani prevádzky letísk krajiny. Protest však zasiahol aj iné sektory, napríklad bankovníctvo - všetky pobočky holandského poskytovateľa týchto služieb ING v Belgicku zostali dnes uzavreté.


Odbory vinia vládu v Bruseli, že zámer ušetriť v najbližších piatich rokoch 11 miliárd eur v dôsledku ekonomickej a sociálnej reformy znamená nepomerné zaťaženie pracujúcich i vo verejných službách celej spoločnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona