Belgičania prevalcovali Írov v druhom polčase

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 18:18 • 2 min
Belgičania prevalcovali Írov v druhom polčase

BORDEAUX - Futbalisti Belgicka za prvé tri odohrané polčasy na európskom šampionáte vo Francúzsku neskórovali. V tom štvrtom sa však prebrali a do siete Írov nastrieľali tri góly.

slovakia

left justify in out

O dva presné zásahy zverencov Marca Wilmotsa sa v 48. a 70. min postaral Romelu Lukaku, v 61. min na priebežných 2:0 zvýšil Axel Witsel. Belgičania sa s 3 bodmi posunuli na druhé miesto v E-skupine za šesťbodových Talianov, ktorí už sú v osemfinále. Švédi a Íri majú na treťom a štvrtom mieste po bode.


Belgičania predviedli už v prvom polčase solídny tlak s držaním lopty takmer 70%, ale gól im ešte súdený nebol. A keď ho v 25. min Ferreira Carrasco už strelil, neplatil pre tesný ofsajd. V 42. min Alderweireld predviedol takmer gólovú hlavičku, ale loptu z bránkovej čiary vyhlavičkoval Hoolahan. Z druhého polčasu uplynuli tri minúty, keď sa zobudil kanonier Lukaku. Po chybe írskej obrany a prihrávke De Bruyneho si spracoval loptu na hranici šestnástky a ľavačkou ju poslal presne k pravej žrdi Randolphovej bránky. Po hodine hry viedli favorizovaní Belgičania už 2:0 - hlavou sa presadil Witsel. Na konečných 3:0 stanovil v 70. min Lukaku, keď vyťažil z dobrej práce Hazarda. Zápas bol rozhodnutý, keďže bojovní, ale bezzubí Íri si vážnejšiu príležitosť na skórovanie nevypracovali.

Majstrovstvá Európy vo futbale - sobotňajší výsledok:

E-skupina:
BORDEAUX (Stade de Bordeaux):
Belgicko - Írsko 3:0 (0:0)
Góly: 48. a 70. R. Lukaku, 61. Witsel, ŽK: 49. Vermaelen - 42. Hendrick, rozhodovali: Cakir - Duran, Ongun, 39 493 divákov

Zostavy:
Belgicko: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, M. Dembélé (57. Nainggolan) - Ferreira Carrasco (64. Mertens), De Bruyne, E. Hazard - R. Lukaku (82. Benteke)
Írsko: Randolph - S. Coleman, O'Shea, Clark, S. Ward - Hendrick, Whelan, J. McCarthy (62. McClean), Brady - Hoolahan (71. McGeady), Long (79. Robbie Keane)

Tabuľka E-skupiny:
1. Taliansko 2 2 0 0 3:0 6 - istý postup do osemfinále
2. Belgicko 2 1 0 1 3:2 3
3. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1
4. Írsko 2 0 1 1 1:4 1

Hlasy (zdroj: AP, UEFA):
Marc Wilmots (tréner Belgicka): "Veľmi dôležité je, aby sme zostali jednotní. Víťazíme aj prehrávame spoločne, hráči to musia cítiť. Aj preto to priateľské objatie s Lukakom po jeho góle. Chcem, aby cítil, že som s ním a dôverujem mu. Sebavedomie je dôležité, lebo po zápase s Talianmi si musel kadečo vypočuť."

Martin OˇNeill (tréner Írska): "Akceptujeme, že Belgičania disponujú viacerými individualitami, v ich tíme je viac talentu. Góly, ktoré sme dostali, však nemuseli padnúť. V prvom polčase sme boli pod tlakom, rýchlo sme sa zbavovali lopty, nehrali sme dobre. Po zmene strán sme to chceli zmeniť, ale rýchly gól nás zlomil. Začali sme sa naháňať, otvárali sme obranné priestory a potom sa už ukázala kvalita belgických hráčov. Trestali nás ďalšími gólmi a právom zvíťazili."

Romelu Lukaku (útočník Belgicka): "Proti Talianom sme to mali ťažké, boli výborní a mali skvelého trénera. Dnes sme boli pripravení odčiniť úvodnú prehru. Hrali sme dobre a kontrolovali celé ihrisko. Dva dni dozadu sme mali tímový míting, kde si každý mohol povedať svoj názor. Zhodli sme sa, že ideme do toho a výsledok sa dostavil. Urobili sme, čo sme mali urobiť - strelili sme góly a zostali s čistým štítom. To je všetko, lebo nemám rád veľké vyhlásenia."

John O'Shea (obranca Írska): "Druhý polčas sme nezačali dobre a to bolo kľúčové. Neboli sme dostatočne rýchli, nemali sme kontrolu nad loptou. Do ďalšieho zápasu si musíme zobrať pozitívne veci z dnešného prvého polčasu a stretnutia proti Švédom. Ak sa tým pozitívnym budeme riadiť a hrať disciplinovane, môžeme to Talianom sťažiť."


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies