Belgičania po útokoch zrušili prípravný zápas s Portugalskom

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:49 • 2 min
Belgičania po útokoch zrušili prípravný zápas s Portugalskom

BRUSEL - Prípravný zápas medzi futbalistami Belgicka a Portugalska, ktorý sa mal odohrať 29. marca na bruselskom štadióne kráľa Baudouina, sa v dôsledku utorkových teroristických útokov neuskutoční. Mesto Brusel v stredu rozhodlo o zrušení duelu z preventívnych a bezpečnostných dôvodov. Informovala o tom agentúra dpa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Belgická reprezentácia už predtým oznámila, že zrušila stredajší tréning národného mužstva. Reagovala tak na utorkové bombové útoky v hlavnom meste krajiny. Pri explóziách na letisku Zaventem a v bruselskom metre zomrelo vyše 30 ľudí a najmenej 260 utrpelo zranenia.

 

Belgičania vedú svetový rebríček FIFA, no ich prípravu na EURO poznačil terorizmus. Pre vážne hrozby museli zrušiť už prípravný duel so Španielskom, ktorý sa mal hrať 17. novembra, čiže iba štyri dni po krvavých útokoch v Paríži.

 

Posledné incidenty tak opäť zdôraznili potrebu bezpečnosti počas finálového turnaja kontinentálneho šampionátu (10. júna až 10. júla), ktorý sa uskutoční v deviatich francúzskych mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies