Belgičania iniciatívou 'pearfies' bojujú proti ruskému zákazu dovozu ovocia z EÚ

NETKY.SK • 12 August 2014, 13:08 • 2 min
Belgičania iniciatívou 'pearfies' bojujú proti ruskému zákazu dovozu ovocia z EÚ

BRUSEL - Belgičania masovo zareagovali na výzvu jesť viac domáceho ovocia ako reakciu na bojkot zo strany ruského prezidenta Vladimira Putina na dovoz ovocia a zeleniny z krajín EÚ.

slovakia

left justify in out

Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.
     

Napríklad predaj belgických hrušiek Corina sa od zavedenia ruských sankcií zdvojnásobil. Túto informáciu potvrdili aj flámske denníky Limburg Het Belang a Gazeta van Antwerpen.
     

Občania Belgicka viac ako ústretovo zareagovali na odkazy na sociálnej sieti Twitter, kde ľudia sériovo uverejňovali fotky ako jedia hrušky. Tieto fotografie sa medzitým stali známe ako "pearfies", čo je slovná hračka z anglických slov "pear" (hruška) a "selfie", čiže fotografický autoportrét.
     

Podľa riaditeľky exportnej ovocinárskej spoločnosti LTFresh Petry Wautraetsovej internetové výzvy a iniciatívy "pearfies" dosiahli svoj cieľ, čo potvrdzujú aj obraty v domácich supermarketoch. Týka sa to najmä predaja hrušiek Corina, druh hrušiek z rodiny Conference, ktoré sa dostávajú do predaja začiatkom augusta.
     

Belgičania napodobnili podobnú iniciatívu Poliakov, ktorí po zákaze dovozu poľských jabĺk do Ruska prostredníctvom spoločenských sietí Facebook a Twitter rozbehli akciu "Jedzte jablká proti Putinovi". Poľsko je najväčším vývozcom jabĺk na svete.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies