Belgičania chcú v Bruggách postaviť tri kilometre dlhý pivovod

NETKY.SK • 9 Október 2014, 14:32 • 2 min
Belgičania chcú v Bruggách postaviť tri kilometre dlhý pivovod

BRUSEL - Belgické Bruggy plánujú v krátkej budúcnosti postaviť pod mestom "pivovod". Pôjde o podzemné potrubie na prepravu piva, čo má zároveň odľahčiť hustotu dopravnej premávky v meste a znížiť emisie CO2.

slovakia

left justify in out

Plánované potrubie má merať tri kilometre a povedie pod povrchom jedného z najnavštevovanejších belgických miest. Cieľom mestských plánovačov je prepojiť obľúbenú a historickú piváreň De Halve Maan v mestskom centre so stáčarňou piva vzdialenou asi tri kilometre.
     

Podľa údajov radnice si zásobovanie pivárne ročne vyžiada prepravu zlatého moku najmenej 500 kamiónmi, čo má vplyv na zamorovanie ovzdušia a hustotu premávky v meste.
     

Piváreň De Halve Maan je jednou z hlavných atrakcií Brúgg; ide o jednu z najväčších prevádzok tohto typu v Európe. Každý rok tento lokál navštívi vyše 100.000 turistov, aby si vychutnali miestne belgické pivá.
     

Podľa navrhnutého projektu bude môcť podzemné potrubie prepravovať viac ako 5,6 tony piva za hodinu a výrazne sa zníži čas potrebný na dodávku čerstvého piva z pivovaru do podniku.
     

Belgické Bruggy nebudú prvé, ktoré sa budú môcť pýšiť "pivovodom", lebo - ako uviedli belgické médiá - v Nemecku už podobný projekt funguje, pričom tamojšie potrubie má dĺžku päť kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona