Belgičana obvinili z riadenia bunky, ktorá v parížskom Bataclane zabila 130 ľudí

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 19:16 • 2 min
Belgičana obvinili z riadenia bunky, ktorá v parížskom Bataclane zabila 130 ľudí

BRUSEL - Belgická prokuratúra dnes oznámila, že podozrivého v prípade útokov v Paríži z roku 2015 obvinila z toho, že bol vodcom extrémistickej bunky, ktorá zabila 130 ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný belgický občan Yassine Atar čelí obvineniu z "teroristických vrážd" a z toho, že "riadil aktivity teroristickej skupiny". Federálna prokuratúra uviedla, že sudca rozhodol o ponechaní muža vo väzbe na jeden mesiac. Prípady podozrivých extrémistov sa v Belgicku prerokúvajú pravidelne každý mesiac až do začatia ich súdneho procesu, takže jednomesačné obdobia väzby sú takmer vždy predlžované.

Prokuratúra odmietla poskytnúť viac informácií.

 

Atara zatkli 27. marca 2016, päť dní po tom, ako samovražední bomboví atentátnici zaútočili na letisko a stanicu metra v Bruseli a zabili tam 32 ľudí.

 

Atar bol aj bratrancom dvoch z týchto bruselských bombových útočníkov - bratov Ibrahima a Khalida Bakraouiovcov. Je tiež bratom jedného z predpokladaných organizátorov parížskych útokov, Oussamu Atara.

 

K zodpovednosti za útoky z 13. novembra 2015 v Paríži sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorej členovia zaútočili na rockový koncert v klube Bataclan, na národný futbalový štadión a životom hýriace kaviarne na chodníkoch. Zranenia vtedy utrpeli stovky ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies