Belgičan Vansummeren končí kariéru pre srdcové problémy

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 15:16 • 2 min
Belgičan Vansummeren končí kariéru pre srdcové problémy

LOMMEL - Belgický cyklista Johan Vansummeren ukončil kariéru, dôvodom sú problémy so srdcom. Tridsaťpäťročnému víťazovi monumentálnej klasiky Paríž-Roubaix z roku 2011 na začiatku tejto sezóny diagnostikovali srdcovú anomáliu a od februára nesúťažil.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi smutný, že musím zastaviť moju kariéru zo zdravotných dôvodov. Moje zdravie je však dôležitejšie ako cyklistické ambície. V posledných mesiacoch som absolvoval niekoľko vyšetrení. Na mojom stave sa podpísali aj dva chirurgické zákroky. Odteraz potrebujem pravidelne chodiť na kontroly a to ma donútilo ukončiť aktívnu činnosť," povedal Vansummeren na stredajšej tlačovej konferencii v rodnom Lommeli.


Člen francúzskeho tímu Ag2r La Mondiale absolvoval v tejto sezóne len preteky Okolo Kataru, na Okolo Ománu nenastúpil do tretej etapy. O zdravotných problémoch sa dozvedel počas bežných vyšetrení. Vansummeren vstúpil do profesionálnej cyklistiky v roku 2004 s tímom Relax Bodysol. Najväčší úspech prišiel v sezóne 2011 vo farbách Garmin-Transitions (dnešný Cannondale), keď triumfoval na slávnej klasike Paríž-Roubaix. Z tohto monumentu má na konte aj štvrté (2009), ôsme (2008) a deviate miesto (2012). S Ag2r mu mal vypršať kontrakt na konci tohto roka.


"V profesionálnom pelotóne som strávil 13 výnimočných rokov, ktoré mi umožnili živiť sa mojou vášňou. Vyvinul som neuveriteľné fyzické úsilie, aby som mohol jazdiť medzi najlepšími. Dokonca sa mi podarilo vyhrať Paríž-Roubaix, o čom som vždy sníval. Toto víťazstvo pre mňa určite zostane najväčšou spomienkou. Rád by som poďakoval rodine a priateľom, ktorí za mnou stáli v dobrom aj zlom," dodal Vansummeren.


Belgičan nie je jediným cyklistom, ktorý musel v tejto sezóne ukončiť kariéru pre srdcové problémy. Rovnaký dôvod na to mal v úvode roka aj Austrálčan v službách tímu Tinkoff Michael Rogers. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies