Belgičan Rahou dostal desaťzápasový trest od UEFA

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 16:55 • 2 min
Belgičan Rahou dostal desaťzápasový trest od UEFA

NYON - Dôvodom je diskriminačné gesto, ktoré predviedol niekoľkokrát, keď oslavoval gól v zápase proti Rumunom na európskom šampionáte vo futsale.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala belgického reprezentanta vo futsale Omara Rahoua desaťzápasovým zákazom hráčskej činnosti. Dôvodom je diskriminačné gesto, ktoré predviedol niekoľkokrát, keď oslavoval gól v zápase proti Rumunom na európskom šampionáte vo futsale v januári v Antverpách.

 

Ide o dvojnásobne vyšší trest, než aký dostal bývalý francúzsky reprezentant Nicolas Anelka, momentálne v službách tímu West Bronwich Albion, od Anglickej futbalovej asociácie za použitie rovnakého rasistického gesta po jeho góle v decembrovom dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3). Ide o hanlivé gesto "quenelle", ktoré sa môže vysvetľovať ako obrátený nacistický pozdrav alebo salutovanie. UEFA aktuálne tvrdí, že Belgičan Rahou sa môže odvolať voči svojmu trestu. 

 

Podľa disciplinárnych pravidiel UEFA je desaťzápasový trest minimálny v prípadoch týkajúcich rasistických deliktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies