Belgičan prelomil svetový rekord: Za 24 hodín vylovil 481 pstruhov

NETKY.SK • 5 August 2013, 13:51 • 2 min
Belgičan prelomil svetový rekord: Za 24 hodín vylovil 481 pstruhov

BRUSEL - Belgický rybár Noël Carlier po vyše roku príprav prelomil doterajší rekord v celodennom love pstruhov: pod dozorom televíznych kamier belgickej a rozhlasovej stanice RTBF sa mu za 24 hodín podarilo uloviť 481 pstruhov.

slovakia

left justify in out

Carlier, ktorý je rybárom od svojich piatich rokov, už má na konte jeden rekord, keď vlani 6. októbra vylovil najviac pstruhov za 12 hodín. Minulý rok, podobne ako aj v sobotu ráno, sa postavil na breh jazera v juhovalónskej lokalite Olloy-sur-Viroin, ktorá je časťou obce Viroinval.  

Aj napriek nepriaznivému počasiu, keď Carlier a jeho dvaja pomocníci cez deň čelili netypicky vysokým horúčavám a potom prudkej búrke, sa im podarilo prelomiť doterajší svetový rekord. Šťastný rybár pre RTBF uviedol, že sa počas dňa rozhodol zmeniť taktiku rybolovu a vhod mu prišlo najmä ochladenie počas noci zo soboty na nedeľu. 

Kamery stanice RTBF tesne pred ukončením stanoveného časového termínu, v nedeľu o 08.30 h ráno zaznamenali úlovok v počte 481 vylovených pstruhov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona