Belgičan Goffin neprehral už 24 zápasov

NETKY.SK • 20 August 2014, 11:04 • 2 min
Belgičan Goffin neprehral už 24 zápasov

WINSTON SALEM - Keď 23. júna belgický tenista David Goffin prehral zápas 1. kola Wimbledonu s domácim obhajcom Andym Murrayom, zrejme netušil, čo bude v jeho podaní nasledovať v ďalších týždňoch.

slovakia

left justify in out

Odvtedy 23-ročný Goffin nepoznal trpkosť prehry a šnúru víťazných zápasov natiahol už na 24. Postupne získal tituly na challengerových antukových podujatiach v Scheveningene, Poznani a Tampere, víťazne zvládol aj turnaj hlavného okruhu ATP v Kitzbüheli a zatiaľ mu nerobí problém ani prechod na tvrdý povrch vo Winstone Saleme. Po víťaznej kvalifikácii postúpil v hlavnej súťaži už do osemfinále. V 1. kole vyradil bývalého hráča Top Ten a obhajcu titulu Rakúšana Jürgena Melzera a v druhom kole nedal šancu nasadenej štvorke, Argentínčanovi Leonardovi Mayerovi. Víťazovi júlového turnaja v Hamburgu uštedril za necelú hodinu debakel 6:3, 6:1. Začiatkom júla patrilo Goffinovi v rebríčku ATP World Tour 106. miesto, teraz je už šesťdesiaty druhý.

 

"Moje sebavedomie je oveľa vyššie ako predtým. S víťazstvami prichádza pocit istoty a na mojej hre je to vidieť. Toto leto hrám zatiaľ svoj najlepší tenis. Teším sa z toho," cituje Goffina server ATP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies