Belgičan Bakelants utrpel jedenásť zlomenín, už je po operácii

NETKY.SK • 14 Október 2017, 17:51 • 2 min
Belgičan Bakelants utrpel jedenásť zlomenín, už je po operácii

BRUSEL - Belgický cyklista tímu AG2R La Mondiale Jan Bakelants podstúpil v piatok operáciu chrbtice, ktorú si zranil minulú sobotu na pretekoch okolo Lombardska.

slovakia

left justify in out

Bakelants ležal po páde v malej nemocnici v talianskom meste Como, odkiaľ ho previezli do Leuvenu v Belgicku, pretože tamojší lekári nemali skúsenosti s takým ťažkým úrazom a na náročnú operáciu si netrúfali. "Mal veľké bolesti, ale teraz, keď je doma, vidí svetlo na konci tunela," vyhlásil cyklistov manažér Dries Smets.

 

Belgický pretekár si po páde vo vysokej rýchlosti zlomil štyri stavce aj sedem rebier. "Viem, že Jan je bojovník a optimista a prekoná aj túto prekážku. Už má za sebou nejaké zranenia, vrcholoví športovci majú mimoriadnu mentalitu, čo urobí jeho rehabilitáciu rýchlejšou ako u obyčajného človeka," dodal Smets.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies