Belgičan Dirk Denoyelle otvoril svoju výstavu lego búst v Bratislave

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 10:10 • 2 min
Belgičan Dirk Denoyelle otvoril svoju výstavu lego búst v Bratislave

Belgičan Dirk Denoyelle otvoril svoju výstavu lego búst v Bratislave

slovakia

left justify in out

Výstava venovaná populárnej stavebnici Lego, ktorej história sa začala písať pred viac než 50 rokmi, sa po hosťovaní po celom svete dostala na Slovensko. Fenomén šikovnej stavebnice pohltil takmer všetky vekové kategórie. Výstavu výtvorov z obľúbenej stavebnice v podobnom rozsahu je možné vidieť na Slovensku vôbec po prvý raz. Obrovské postavičky vyrobené špeciálnou utajovanou technikou sú prístupné v pasážach nákupno-zábavného centra na petržalskej strane Dunaja do 15. augusta.
      Výstavu dnes poctil svojou návštevou profesionálny certifikovaný legobuilder Dirk Denoyelle z Belgicka, ktorý otvoril vlastnú expozíciu Busty známych osobností. Slávna stavebnica zmenila pôvodne komikovi celý život. "Z koníčka sa stala moja profesia, je to spojenie kreativity a predstavivosti," komentoval pre TASR svoju prácu a vášeň profesionálny certifikovaný staviteľ.
      "Čokoľvek chcete postaviť, môžete to s touto stavebnicou dokázať, aj tieto peňaženky a tašky sa dajú," vysvetlil staviteľ, ktorý sa so slávnymi plastovými kockami začal hrať ako sedemročný. Vydržalo mu to do osemnástich, neskôr sa k obľúbeným kockám vrátil opäť. Denoyelle zosumarizoval, že sa obľúbenému skladaniu venuje asi štvrťstoročie.
      "Na svete je nás k dnešnému dňu jedenásť," spočítal všetkých profesionálnych certifikovaných staviteľov na svete Denoyelle. On do svetového klubu "legáčov" vstúpil s poradovým číslom sedem. Do Bratislavy priniesol aj busty Michaela Jacksona, Eltona Johna, ale aj vlastný portrét. Celkovo ich zatiaľ postavil 40. "Osobne mám najradšej hlavu Hercule Poirota, doma ho mám na televízore, pretože tohto herca a seriál milujem. Jeho výraz tváre sa mi podaril, je to skutočne on, vyzerá tak tajomne, trochu nadradene, presne ako v skutočnosti, ten výraz sa mi fakt podaril," pochválil sa tvorca, ktorému pri práci asistujú dve fotografie. Jeden obrázok je portrétový, druhý fotka profilu zobrazovaného. "Z nich vidím, či má dotyčná osoba veľký nos alebo malý nos, ostatné je na predstavivosti," prezradil s úsmevom autor stavebnicových búst, ktorému zo začiatku trvalo vytvorenie jednej hlavy aj 50 hodín. "Zlepšujem sa každou bustou, teraz mi to trvá asi 25 hodín, ale mám veľa práce, keby ste si jednu objednali, môžem ju dodať až niekedy koncom októbra." Momentálne sa sympatický Belgičan chystá stvoriť bustu svojho kolegu. "Ďalšia bude patriť Mr. Beanovi, lebo je komik ako ja."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies