Belehrad zakázal vjazd chorvátskej nákladnej doprave a tovaru; Záhreb zasa Srbom

NETKY.SK • 24 September 2015, 09:25 • 2 min
Belehrad zakázal vjazd chorvátskej nákladnej doprave a tovaru; Záhreb zasa Srbom

BELEHRAD - Srbsko uvalilo v noci nadnes zákaz vstupu na svoje územie všetkým v Chorvátsku registrovaným nákladným vozidlám, ako aj akémukoľvek tovaru vyrobenému v Chorvátsku. Oznámil to dnes srbský minister vnútra Nebojša Stefanovič.

slovakia

left justify in out

"Od tohto momentu srbská polícia nedovolí vstup cez žiadny hraničný priechod žiadnemu nákladnému vozidlu registrovanému v Chorvátsku, ani kamiónom prevážajúcim tovar vyprodukovaný v Chorvátsku," uviedol dnes v skorých ranných hodinách na hlavnom diaľničnom Srbsko-Chorvátskom hraničnom priechode Batrovci-Bajakovo šéf srbského rezortu vnútra s tým, že nariadenie je účinné s okamžitou platnosťou.

 

Stefanovič podľa informácií agentúry Reuters ďalej povedal, že Srbsko je ochotné o vzniknutej situácii rokovať a dohodnúť sa. Podľa Stefanoviča ide o odvetný krok voči Chorvátsku, ktoré v uplynulých dňoch uzatvorilo všetky hraničné priechody so Srbskom a povolilo iba prejazd kamiónom, aj to v obmedzenom režime, napísala agentúra DPA. Záhreb vtedy argumentoval, že uzatvorením východných hraníc so Srbskom chce prinútiť Belehrad, aby reguloval nekontrolovaný príchod migrantov do Chorvátska.

 

Záhreb dnes na zastavenie prejazdu chorvátskych nákladných vozidiel a tovarov do Srbska odpovedal zákazom vstupu srbských občanov a áut na územie Chorvátska.

 

"Držitelia srbských pasov a autá registrované v Srbsku nemôžu až do odvolania vstúpiť do Chorvátska," povedal dnes ráno z priechodu Batrovci-Bajakovo v telefonickom rozhovore pre Reuters predstaviteľ chorvátskej pohraničnej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies