Belavskis je trénerom Lotyšska, Šuplera nezvolili

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 15:17 • 2 min
Belavskis je trénerom Lotyšska, Šuplera nezvolili

RIGA - Slovenský tréner Július Šupler sa napokon nestal hlavným kormidelníkom lotyšskej reprezentácie, vedenie federácie vybralo za kouča Alexandra Belavskisa.

slovakia

left justify in out

Doteraz kouča tímu mládežníckej MHL Dinamo-Šinnik Bobrujsk už oficiálne vymenovali po zasadnutí výkonného výboru Lotyšskej hokejovej federácie, zmluvu podpíšu v najbližších dňoch. Informuje o tom denník Delfi.

"Teším sa z menovania za trénera Lotyšska. Reprezentácia je v krajine veľmi populárna, dám do práce celého seba. Budem sa snažiť, aby sme prinášali radosť fanúšikov," povedal Belavskis. 


Belavskis dlhodobo žije vo švédskom meste Umea. Vroku 2004 bol na svetovom šampionáte v Prahe asistentom pri švédskom trénerovi Lotyšska Kurtovi Lindströmovi. Neskôr pracoval vo Švédsku, Rusku aj Bielorusku. 

 

Lotyši hľadali kandidáta na miesto uvoľnené po Kanaďanovi Tedovi Nolanovi. Ten obsadil s lotyšským tímom na nedávnom šampionáte v Minsku 11. miesto a nenaplnil tým očakávania zväzových funkcionárov, ktorí preferovali umiestnenie do 10. priečky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies