Belasí podľahli na domácej pôde Dinamu Moskva 2:3

NETKY.SK • 7 Október 2012, 18:52 • 2 min
Belasí podľahli na domácej pôde Dinamu Moskva 2:3

Belasí podľahli na domácej pôde Dinamu Moskva 2 3 - Hokej Hráči Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy s úradujúcim šampiónom súťaže Dinamom Moskva tesne 2 3. V drese belasých sa pred vypredanou Slovnaft Arénou pred

slovakia

left justify in out

img

Hráči Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy s úradujúcim šampiónom súťaže Dinamom Moskva tesne 2:3. V drese "belasých" sa pred vypredanou Slovnaft Arénou predstavili obe zámorské posily - obrancovia Ľubomír Višňovský a premiérovo aj Andrej Sekera.

Prvá tretina vyznela jasne pre hostí, ktorí boli na ľade rýchlejší, aktívnejší a hlavne úspešnejší v zakončení. Výborne sa predviedol hviezdny Alexander Ovečkin, ktorý na prvý gól prihral a druhý sám dal. Do prostrednej časti nastúpil Slovan s dvojgólovým mankom, no Miroslav Šatan znížil v oslabení a hra sa postupne vyrovnala. V tretej časti Šatan svojím druhým gólom znížil na 2:3, ale diváci sa vyrovnania už nedočkali.

Slovan na začiatku aktívnejší

Slovan odštartoval proti favoritovi aktívnejšie a v úvode si vypracoval zopár nádejných šancí. Od štvrtej minúty mali jeho hráči k dispozícii presilovku, neuspeli, hoci Tabačekova šanca volala po góle. Dinamo sa ubránilo a krátko po konci oslabenia udrelo. Nahodený puk trafil do Tabačeka, ktorý stál rovno pred Janusom a Kokarev poľahky dorazil do odkrytej siete - 1:0. V deviatej minúte potiahol puk Šťastný, medzi kruhmi našiel Ölveckého a ten prudkou strelou prekonal Jeriomenka. 

Domáci fanúšikovia už dvíhali ruky nad hlavu, no gól to nebol. Brankár Dinama tečoval puk a ten skončil na spojnici žrdí. Vzápätí ďakoval konštrukcii bránky aj Janus po strele Babenka. V ďalších minútach hostia zatlačili Slovan do obrany a z aktivity vyťažili prvú presilovku. Janus zachránil po strele Anisina, ale na Ovečkinovu delovku po peknej kombinácii už nemal nárok - 2:0. Aj ďalšie minúty patrili Dinamu a domáci sa len horko-ťažko dokázali prebiť cez jeho obranu. Jeriomenko sa tak už do konca dejstva veľmi nezapotil.

V úvode druhej tretiny mal gól na hokejke Sigalet, ktorý sa rútil sám na brankára, no šancu trestuhodne zahodil. Vzápätí opäť diktovali tempo hostia, navyše Ölvecký musel na trestnú a Slovan sa opäť bránil presile. Domáci sa síce ubránili, no ani potom sa nedokázali vymaniť zo zovretia Dinama, ktoré o chvíľu hralo opäť proti štvorici. "Belasí" však opäť ukázali svoju silnú zbraň a znížili v oslabení vďaka krásnemu gólu kapitána. 

Šatan vybojoval puk na červenej čiare, prekľučkoval pomedzi trojicu súperov a bekhendom trafil presne medzi Jeriomenkove betóny - 1:2. Vyrovnanie mohlo prísť v následnej presilovke, ale brankár hostí si poradil s dobrými šancami Bližňáka i Višňovského a Šatan i Dravecký len tesne minuli. Slovan bol už úradujúcemu šampiónovi vyrovnaným súperom a tempo zápasu poriadne vygradovalo. 

Útoky sa striedali, množili sa tvrdé súboje

Útoky sa striedali na oboch stranách klziska a obaja brankári niekoľkokrát zachránili, množili sa aj tvrdé súboje. V 34. minúte mohol vyrovnať Šťastný, ale Jeriomenko jeho teč perfektne chytil. V závere vystrelil zblízka Bližňák a Dinamo zachránila opäť žŕdka.

Poslednú tretinu odštartovala šikovná prihrávka Kukumberga, ktorý pomedzi dvoch obrancov vysunul Vondrku, ale ten svoj nájazd nepremenil. Vzápätí sa potvrdilo nedáš - dostaneš a po chybe domáceho Štajnoch zvýšil na rozdiel dvoch gólov Šafigulin. V ďalších minútach tempo trochu upadlo. Hostia si dávali pozor a zamerali sa na zodpovednú obranu. Gólové šance Slovana neprichádzali a domácim nepomohla ani presilovka. V 55. minúte po nenápadnej akcii vykresal iskierku nádeje svojím druhým gólom Šatan. Slovan vrhol všetky sily do útoku, ale na vyrovnanie to už nestačilo.

Hlasy

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Zápas rozhodla prvá tretina, keď súper získal rozhodujúci náskok vďaka našej malej agresivite a dôrazu pred bránkou. Mrzia nás góly, ktoré boli veľmi lacné. V ďalšom priebehu sme vyrovnali hru a vytvorili sme si šance. Bohužiaľ sme nemali potrebný dôraz pred bránkou. Určite sme proti šampiónovi nesklamali a môže nás mrzieť, že sme pri troške šťastia nezískali aspoň bod."

Andrej Sekera, obranca Slovana: "Nerád prehrávam a je jedno, či je to o gól alebo o desať. V premiére KHL som si želal vyhrať, takže ma to mrzí. Nohy mi nešli ešte tak, ako by som chcel. Ďakujem divákom za privítanie, atmosféra bola fantastická."

Olegs Znaroks, tréner Dinama: "Prvú tretinu sme hrali veľmi dobre, v druhej sme nerobili to, čo sme mali. V šatni sme si to rozobrali a v záverečnej sme opäť podali dobrý výkon."

Miroslav Šatan, kapitán Slovana: "V niektorých situáciách sme dali ich útočníkom príliš veľa času a myslím si, že majú dostatočne skúsené mužstvo a vedeli, čo s tým pukom robiť. Takto hrá jedno z najlepších mužstiev v KHL. Som rád, že sme s nimi držali krok aj keď tie góly, ktoré sme dostali, boli trochu zbytočné."

Dominik Graňák, obranca Dinama: "Boli sme si vedomí toho, ako Slovan hrá a aké výsledky predviedol, takže nás neprekvapil. Očakávali sme takýto ťažký zápas a o to sme radšej, že máme tri body. Miro Šatan vie dávať takéto góly. Bol nebezpečný celý zápas a hrá perfektne."

Výsledok:
Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Góly:
 28. Šatan, 55. Šatan (Bližňák, Sekera) - 6. Kokarev (Ovečkin, Novák), 15. Ovečkin (Anisin), 42. Šafigulin (Kvapil). Rozhodcovia: Belov, Gusev - Gordenko, Parfionov (všetci Rus.), vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Sekera, Tabaček, Švarný - Šatan, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kukumberg, Bartovič - Miklík, Lipiansky, Mikúš - Daňo, Šťastný, Ölvecký

Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, Novák, Jalasvaara, Solovjov, Mironov, Gorochov, Barancev - Anisin, Gorovikov, Ovečkin - Volkov, Cvetkov, Kokarev - Kňazev, Babenko, Kasiančuk - Mosaľov, Šafigulin, Kvapil - Lukin


Tabuľka Západnej konferencie KHL:
1. Dinamo Moskva 13 6 4 0 3 43:28 26
2. Lokomotiv Jaroslavľ 12 7 2 0 3 31:25 25
3. CSKA Moskva 13 5 4 0 4 31:24 23
4. HC Lev Praha 13 7 1 0 5 33:30 23
5. SKA Petrohrad 11 7 0 1 3 44:31 22
6. Severstaľ Čerepovec 13 6 0 4 3 28:26 22
7. Slovan Bratislava 13 5 2 1 5 34:30 20
8. Atlant Mytišči 13 4 3 2 4 35:35 20
-----------------------------------------------------
9. Spartak Moskva 14 4 2 2 6 29:34 18
10. Viťaz Čechov 14 3 2 4 5 31:36 17
11. Dinamo Riga 14 3 2 2 7 27:33 15
12. Dinamo Minsk 13 4 1 0 8 28:42 14
13. Torpedo N. Novgorod 10 3 0 4 3 28:31 13
14. Donbass Doneck 12 2 2 3 5 27:30 13


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies