Belasí o čosi skúsenejší, Chovanec: Hamšík si gól šetril na nás

NETKY.SK • 12 December 2014, 13:54 • 2 min
Belasí o čosi skúsenejší, Chovanec: Hamšík si gól šetril na nás

NEAPOL - S nulou na bodovom konte a katastrofálnym skóre 1:20 zakončili futbalisti Slovana Bratislava svoju púť v tohtoročnej edícii Európskej ligy. Chuť po zbabranej jeseni si nenapravili ani vo štvrtok, keď v súťažnej derniére tohto roka podľahli víťazovi I-skupiny SSC Neapol na jeho pôde 0:3. Neúspešné účinkovanie im dodalo množstvo skúseností, ktoré by chceli využiť v pohárovej Európe aj v budúcom roku.

slovakia

left justify in out

"Belasí" neoslnili výkonom ani na štadióne San Paolo a od začiatku duelu ťahali jasne za kratší koniec. Neapol si po presvedčivom triumfe 3:0 postrážil prvenstvo v skupine, Slovan sa stal so spomínanou bilanciou štatisticky najhorším tímom európskeho pohára číslo dva. "Zaplatili sme daň za veľa zranených hráčov v kádri. Do poslednej chvíle sme netušili, aká zostava vôbec vybehne na trávnik proti silnému Neapolu," uviedol na oficiálnom webe UEFA na margo neúspešného vystúpenia proti SSC tréner Jozef Chovanec.

 

Pod šiestu prehru Slovana v EL za sebou sa výrazne podpísal slovenský reprezentant Marek Hamšík. V 6. minúte vypracoval gól Driesovi Mertensovi a o desať minút sa sám zapísal do streleckej listiny. "Poznali sme kvalitu súpera a vedeli sme, že bude rýchly. Po zápase som sa rozprával s Marekom Hamšíkom a povedal mi, že si gól šetril na nás. Je to skvelý hráč, o tom niet pochýb. Dúfam, že bude pokračovať vo výborných výkonoch," zaželal Chovanec tvorcovi hry SSC.

 

"Belasí" na pôde súperov v EL nestrelili v troch zápasoch ani gól. Young Boys Bern podľahli na úvod 0:5, na Letnej ich deklasovala domáca Sparta Praha v pomere 4:0 a neúspešné účinkovanie zakončili práve v Neapole (0:3). Rovnako na všetkých nestačili ani doma, s SSC prehrali 0:2, so Spartou 0:3 a Bernu podľahli 1:3. Práve v tomto súboji strelil Seydouba Soumah ich jediný gól v tohtoročnej skupinovej fáze EL po 371 minútovom čakaní.

 

Napriek negatívnym výsledkom našli na účasti v EL predsa len jedno pozitívum. "Nazbierali sme množstvo skúseností počas pôsobenia v Európskej lige. Tento rok sme sa veľa naučili, hoci sme sa neprebojovali ďalej. Máme v tíme množstvo mladých hráčov, ktorým to dalo určite mnoho," povedal Lester Peltier.

 

Aj pre neho bola šesťzápasová európska prax dobrou školou. "Nikdy som nehral v takejto súťaži. Verím, že som sa osobne veľa naučil a v budúcnosti to aj z mojej strany bude lepšie," zhodnotil reprezentačný útočník Trinidadu a Tobaga. Následne priznal, že slovenský šampión mal v konkurencii Sparty Praha, Young Boys Bern a SSC Neapol v I-skupinu veľmi ťažkú pozíciu. "Tieto mužstvá sú veľmi silné. Dostali sme lekciu, ale sme skúsenejší. Aj v budúcom roku chceme hrať Európsku ligu. Osobne milujem cestovanie po rozličných kútoch sveta a meranie si síl s tímami ako napríklad Neapol. Verím, že sa do tejto súťaže kvalifikujeme znova," uzavrel Peltier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies