Belasí cítia sklamanie i hanbu, Perniš optimistom: Nie sme na dne

NETKY.SK • 24 Október 2014, 07:10 • 2 min
Belasí cítia sklamanie i hanbu, Perniš optimistom: Nie sme na dne

BRATISLAVA - Osem súťažných zápasov bez víťazstva v rade, len jeden strelený gól a až dvadsaťjeden inkasovaných.

slovakia

left justify in out

To je aktuálna vizitka slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava, ktorý podčiarkol rapídny pokles formy aj vo štvrtkovom dueli tretieho kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 proti Sparte Praha. Negatívny podtón prehry 0:3 v spojení s výtržnosťami fanúšikov evokoval v tábore "belasých" pocity sklamania aj hanby.
      

Po Františkovi Strakovi, ktorého vedenie klubu odvolalo pre neuspokojivé výsledky, zasadol na trénerskú stoličku Slovana ďalší exsparťan Jozef Chovanec. Debut mu však nevyšiel podľa predstáv, čo po stretnutí mrzelo aj Richarda Lásika. "Opäť nám nevyšla premiéra pod novým trénerom. Treba ísť ďalej, chvíľku to potrvá, kým zapracujeme do hry jeho myšlienky. Prvý polčas sme ešte udržali, ale postupne sme odpadávali a oni nás prehrávali vo všetkom," zhodnotil defenzívny stredopoliar "belasých".
      

Už v 42. minúte musel spoločne so všetkými hráčmi predčasne zamieriť do vnútorných priestorov hlavnej tribúny. Na vine boli fanúšikovia Sparty, ktorí sa po vylomení oplotenia pustili do domácich priaznivcov. "Videl som len to, ako nás rozhodca poslal do šatní. Je to smutné. Tieto veci by sa nemali stávať, organizácia by sa mala zlepšiť. Boli tam deti s matkami, ktoré zo sektora museli odchádzať poriadne vystrašené. Je to hanba, aj výsledok, aj to, čo sa stalo," nešetril kritikou Lásik.
      

Len strohé vyjadrenia našiel v sebe Dušan Perniš. "Prvý polčas sme hrali celkom dobre, mali sme aj príležitosti. Na gól ich však potrebujeme až príliš veľa a v podstate ešte aj z ofsajdu sme inkasovali," uviedol 29-ročný brankár Slovana. Ešte ťažšie hľadal odpoveď na riešenie súčasnej nelichotivej situácie: "Neviem to pomenovať. Nemyslím si, že sme na dne. Prečo by sme mali byť? Máme pred sebou ešte fúru zápasov."
      

Podľa Igora Žofčáka je recept na prelomenie krízovej situácie jasne definovaný. "Potrebujeme strieľať góly. Momentálne ich nedávame, a preto nemôžeme víťaziť," ozrejmil kapitán slovenského šampióna a k zápasu dodal: "Bolo to o prvom góle. Ak by sme ho dali my, možno by nám spadol kameň zo srdca a hlava by bola čistejšia. Bohužiaľ, dali ho oni a bolo to o to ťažšie."
      

"Belasí" si prehrou s bývalým veľkým rivalom výrazne skomplikovali postupové šance zo skupiny. V doterajších troch dueloch sa nepresadili ani raz, inkasovali pritom až desať gólov, no prekvapivý triumf Young Boys Bern nad SSC Neapol v pomere 2:0 ich naďalej udržal v teoretickej hre o postup. V súčasnosti však tak ďaleko nehľadia. "Nepozeráme sa na postup, ale na ďalší zápas a ten musíme vyhrať," dodal Žofčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona