Béla Bugár odmietol rokovať s SMK

NETKY.SK • 12 November 2013, 20:12 • 2 min
Béla Bugár odmietol rokovať s SMK

BRATISLAVA - Pred druhým kolom volieb do VÚC predseda strany Most-Híd Béla Bugár odmietol stretnutie s Józsefom Berényim. Rokovanie iniciovala Strana maďarskej komunity (SMK), jej predseda chcel hľadať možnosti prípadnej spolupráce pred krajskými voľbami. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie SMK.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na to, že v krajoch, v ktorých žijú občania maďarskej národnosti, sa bude realizovať druhé kolo volieb, SMK považuje stretnutie predsedov dvoch strán za veľmi dôležité. V Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji súdržnosť Maďarov je nevyhnutná," uvádza sa vo vyhlásení SMK. Berényiovci ľutujú, že Bugár nevyužije túto príležitosť. "Napriek tomu rátame aj s hlasmi voličov Mosta-Híd," zdôrazňuje tlačové oddelenie SMK.

Béla Bugár, ktorý je v týchto dňoch v Bruseli, sa jednoznačne vyjadril: "Zo strany Berényiho ide o hru. Kauzy samosprávneho kraja treba riešiť na úrovni kraja. Stretnutie predsedov strán nie je nutné, je úplne zbytočné. Treba sa sústrediť na kampaň. Druhé kolo volieb sa uskutoční už koncom budúceho týždňa."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies