Béla Bugár: Je tu horšie ako za Mečiara!

NETKY.SK • 18 September 2013, 11:25 • 2 min
Béla Bugár: Je tu horšie ako za Mečiara!

BRATISLAVA - Situácia v parlamente je dnes horšia ako za vlády Vladimíra Mečiara. Myslí si to predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorému sa nepozdáva správanie Smeru-SD. Dianie v parlamente a množiace sa fyzické útoky medzi poslancami pripisuje arogancii vládnej strany a vedeniu parlamentu na čele s Pavlom Paškom (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Teraz je to horšie ako za Mečiara. Aj vtedy bola arogancia, bola noc dlhých nožov, to všetko bolo. Ale teraz je to horšie. Teraz je tu nenávisť," povedal pre TASR Bugár. Za nebezpečné a zlé považuje aj to, že Smer-SD sa vďaka svojej pohodlnej väčšine, ktorú mu zabezpečuje 83 poslancov, správa akoby mohol všetko.

Bugár neschvaľuje fyzické útoky, ktoré sa medzi poslancami množia. Zatiaľ posledný je útok poslancov Smeru-SD na šéfa klubu OĽaNO Jozefa Viskupiča. "Agresivita narastá, nervozitu jednoznačne vidieť aj u vládnej strany," komentoval Bugár. Odsúdil aj postup sociálnych demokratov, ktorí po vystúpení premiéra Roberta Fica (Smer-SD) opustili rokovaciu sálu a nechali na mimoriadnej schôdzi ku kauze SPP rokovať len opozíciu. "Je to vrchol arogancie," zdôraznil s tým, že za dianie v parlamente je zodpovedné vedenie zákonodarného zboru.

"Je to chyba vedenia parlamentu. Aj na grémiu som povedal, že ak chce predseda parlamentu Paška zabrániť takýmto veciam, musí dodržiavať rokovací poriadok," poznamenal Bugár s tým, že Paška už neraz znásilnil rokovací poriadok a to vyvoláva napätie. "Predseda parlamentu nemá inú možnosť než dodržiavať literu zákona," zdôraznil Bugár. Dodal, že rokovací poriadok má dodržiavať aj vláda, ktorá zodpovedá parlamentu.  Incidentom medzi Viskupičom a poslancami Smeru-SD by sa mal dnes zaoberať mandátový a imunitný výbor. Viskupič zváži aj právnu dohru. Nemieni akceptovať "toto pracovné prostredie, aké tu vytvárajú poslanci Smeru slovnými provokáciami a následne priamym napádaním". Fyzický útok na svoju osobu si Viskupič vysvetľuje alkoholom u poslancov Smeru-SD. "Viacerí boli výrazne pod vplyvom alkoholu," povedal Viskupič. Dnes sa to však podľa neho nedá celkom dokázať. OĽaNO sa pokúsi preto do rokovacieho poriadku dostať kontroly alkoholu u poslancov.
 

Viskupič ešte v noci informoval, že po útoku bol na vyšetrení u lekára a má 1,5-centimetrovú tržnú ranu v ústach a pomliaždeniny na svalstve. Poslanci vládnej strany sa mali na neho vrhnúť súčasne s viacerými vulgárnymi výrazmi a na chodbe parlamentu ho takmer prehodiť cez zábradlie. K incidentu malo prísť po tom, čo poslanci vládnej strany chceli zo sály vyniesť maketu premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Priniesol ju tam líder OĽaNO Igor Matovič po tom, čo predseda vlády odišiel z pléna počas schôdze, na ktorej sa diskutuje o jeho odvolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies