VIDEO: Béla Bugár aj Richard Sulík ocenili prezidentkin inauguračný prejav

NETKY.SK • 17 Jún 2019, 06:22 • 2 min
VIDEO: Béla Bugár aj Richard Sulík ocenili prezidentkin inauguračný prejav

BRATISLAVA - Prejav novej prezidentky bol štátnický, no treba jej dopriať čas, myslia si politici. "Uvidíme, ako sa jej bude vo funkcii dariť," povedal predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

Podobne sa na margo prezidentky vyjadril aj líder strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík, ktorý prejav považuje za štátnický. "Prezidentka povedala jasne, že vidí aj úspechy Slovenska a zároveň hovorila, čo všetko ešte musíme spoločne zvládnuť. Preto hodnotím jej prejav pozitívne," povedal Bugár. Podľa sulíka treba prezidentke dopriať čas. "Jej vyhlásenie, že sa bude správať nadstranícky beriem zatiaľ ako deklaratívne, takže uvidíme, čo ukáže čas. Nechcem predbiehať, nebude to mať pani prezidentka celkom jednoduché, ale zaslúži si aspoň prvých sto dní, aby sme mohli začať opatrne jej pôsobenie hodnotiť," povedal Sulík.

 

 

V diskusnej relácii RTVS sa obaja politici vyjadrili aj k téme zamietnutia pristátia amerických vrtuľníkov. "Rozprávali sme sa o tom s ministrom obrany Petrom Gajdošom a vysvetlilo sa to. V prípade, že by Slovensko naozaj zakázalo pristátie spojeneckých vrtuľníkov, bolo by to na odchod ministra, ale to sa nestalo," uviedol Bugár. Podľa Sulíka je vzniknutá situácia pre Slovensko hanbou. "My by sme mali vedieť, kam patríme - do západného sveta, do EÚ a NATO. Toto je ten základ našej zahraničnopolitickej orientácie. Máme s tým spojené aj záväzky a dohody, a ak z nich vyplýva, že vrtuľníky chcú u nás natankovať, tak považujem za detinské a smiešne, ak sa tu robí z toho haló. Spravili sme si iba hanbu," dodal.

 

img

 

Debatovalo sa aj o stále neschválenej Bezpečnostnej stratégii zo strany Národnej rady SR. Béla Bugár si myslí, že sa tento dokument otvárať už nebude. "Tie vety o anexii Krymu zo strany Ruskej federácie tam musia zostať. Iba pripomínam, že zmenu textu nemôže urobiť Národná rada SR, ale vláda, a podľa mňa to už otvorené pred parlamentnými voľbami nebude," dodal. Richard Sulík zasa zastáva názor, že parlament by mal pristúpiť ku kompromisu. "Ak v texte musia byť tie vety, ktoré tam sú, nech tam aj zostanú. Hovorím ale, nájdime kompromis a odobrime to na parlamentnej úrovni," povedal.
 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies