Béla Angyal sa ujal poslaneckého mandátu po zavraždenom Basternákovi

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:28 • 2 min
Béla Angyal sa ujal poslaneckého mandátu po zavraždenom Basternákovi

Béla Angyal sa ujal poslaneckého mandátu po zavraždenom Basternákovi

slovakia

left justify in out

Slávnostným zložením poslaneckého sľubu sa na dnešnom rokovaní zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) ujal svojho mandátu Béla Angyal zo strany Most-Híd. Angyal zasadne do krajského parlamentu na miesto po zavraždenom poslancovi Lászlóovi Basternákovi z SMK. Jeho pamiatku si dnes poslanci NSK uctili minútou ticha a kvetmi pri zapálenej sviečke, ktorá na jeho poslaneckom mieste horela počas celého dnešného rokovania. Basternáka zastrelili v piatok 9. júla pred jeho domom v Hurbanove. Podľa polície bol vrahom zamestnanec SBS Štefan K.. Jeho motív zostáva neznámy.
Na základe volebných výsledkov je náhradníkom za Basternáka práve Angyal. Vo svojej poslaneckej práci sa chce venovať predovšetkým doprave a budovaniu cestnej inraštruktúry. "Čo sa konkrétne týka úloh, chcem, aby v našom regióne pokračovali infraštrukturálne projekty. Takže napríklad v Kolárove teraz odovzdávame kruhový objazd. Máme tam plánované ešte tri kruhové objazdy. Dúfam, že v tomto volebnom období sa zrealizuje minimálne jeden ďalší. Samozrejme, chcem pracovať aj v školských radách. Všetko závisí od toho, aká bude politická situácia tu v zastupiteľstve," uviedol Angyal.
Príchodom Angyala získala v zastupiteľstve NSK jeden mandát aj strana Most-Híd. S kým bude spolupracovať ešte nie je isté. Angyal si svojich politických partnerov ešte len hľadá. "Čo sa týka politickej spolupráce, najprv sa musím zorientovať v tejto novej situácii. Ja som sám, sám zastupujem politickú stranu Most-Híd. Čo sa týka konkrétnych úloh, najprv sa musím zaradiť do nejakej komisie. V minulom volebnom období som bol v dopravnej komisii, tak by som rád pokračoval v práci práve tu," skonštatoval. O politickej spolupráci chce rokovať s jednotlivými poslaneckými klubmi. Či sa prikloní k SDKÚ-DS a KDH, ktoré sú so stranou Most-Híd v koalícii aj na celoslovenskej úrovni, ešte nevedel povedať. "V Nitrianskom kraji je trošku zvláštna situácia, nakoľko sa už druhé volebné obdobie vytvorila tá veľká slovenská koalícia a tam ešte nechcú veľmi spolupracovať s Maďarmi alebo s maďarskými stranami. Neviem či sa to zmení v tomto volebnom období, ale trošku to stále cítim," skonštatoval.
Angyal bol v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach krajským poslancom ako člen SMK. S mnohými poslancami z tejto strany podľa vlastných slov vychádza stále veľmi dobre. O bližšej spolupráci však zatiaľ hovoriť nechcel. "Samozrejme, poznáme ich, máme veľmi dobré ľudské vzťahy, ale čo sa týka spolupráce, ešte sme o tom nerokovali," dodal.
Béla Angyal bol v 90. rokoch viceprimátorom v Kolárove, krátko pôsobil aj na Úrade vlády SR ako riaditeľ odboru menšín. Neskôr pracoval na Ministerstve pôdohospodárstva SR, v roku 2005 sa stal predsedom Úradu pre verejné obstarávanie, kde ho nahradil nominant strany Smer-SD Roman Šipoš.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies