Bekešov ďalší slovenský rekord v rýchlostnom lyžovaní, dosiahol už 193,56 km/h a skončil desiaty v Grandvalire

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 15:29 • 2 min
Bekešov ďalší slovenský rekord v rýchlostnom lyžovaní, dosiahol už 193,56 km/h a skončil desiaty v Grandvalire

GRANDVALIRA - Slovenský reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Michal Bekeš už po druhý raz pokoril slovenský rekord v kategórii Speedski S1.

slovakia

left justify in out

V kvalifikačnej jazde pred pretekmi Svetového pohára v andorrskej Grandvalire dosiahol výkon 180,51 km/h a v prvý deň SP ho vylepšil na 193,56 km/h. Celkovo obsadil v rámci piatkových pretekov solídne desiate miesto a za šiestym Talianom Ivanom Origonem zaostal len o 1,96 km/h. Víťazom sa stal Švajčiar Philippe May výkonom 199,56 km/h. Pritom Bekeš pred pretekmi SP osem dní rehabilitoval pre zranený pravý členok a natrhnutý väz. 

"Je to moje najlepšie umiestnenie vo Svetovom pohári. Najbližšie dva dni nás čakajú ďalšie dve kolá SP, kde sa budem snažiť opäť prekonať svoj rekord. Členok drží, čo ma veľmi teší, a preto mám aj väčšiu istotu na prekonanie rekordu zajtra alebo pozajtra,“ odkázal z Andorry Michal Bekeš podľa tlačovej správy SLA.

Andorrské stredisko Grandvalira, Grau Roig je hostiteľom najrýchlejších lyžiarov sveta už po šiesty raz.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies