Behýl: Oznámenie kandidatúry Fica bolo teatrálne, ako keby vyhlásil nový štátny sviatok!

NETKY.SK • 19 December 2013, 06:24 • 2 min
Behýl: Oznámenie kandidatúry Fica bolo teatrálne, ako keby vyhlásil nový štátny sviatok!

BRATISLAVA - Prezidentský kandidát Jozef Behýl po dnešnom oznámení kandidatúry premiéra Roberta Fica na post hlavy štátu je presvedčený, že voľby prezidenta SR budú skutočne korektné, bez zámerného mocenského a finančného ovplyvňovania voličov.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom otvorenom liste adresovanom premiérovi. Vystúpenie Fica však označil za "teatrálne". "Forma oznámenia Vašej straníckej kandidatúry na post prezidenta SR sa rovnala takmer vyhláseniu nového štátneho sviatku Slovenskej republiky," dodal.

Svoju oficiálnu kandidatúru na post prezidenta SR Fico oznámil dnes pred pozvanými hosťami v Historickej budove Národnej rady SR. Po dnešnom vyhlásení má tak aj najsilnejšia parlamentná strana známeho svojho nominanta. Záujem o prezidentské kreslo spolu s ním už oznámilo 15 kandidátov. Presný termín konania volieb ešte nie je známy. Predseda parlamentu Pavol Paška ho chce oznámiť do konca tohto roka.

Do súboja o Prezidentský palác idú Pavol Hrušovský (nominant KDH a Mosta-Híd), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko a kandidát SMK Gyula Bárdos. Ďalej podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Pribudnúť by mal aj nominant Komunistickej strany Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies