Behýl: Nezávislí kandidáti by nemali ísť proti sebe

NETKY.SK • 11 Január 2014, 10:45 • 2 min
Behýl: Nezávislí kandidáti by nemali ísť proti sebe

BRATISLAVA - Občiansky kandidát na prezidenta SR Jozef Behýl vyzýva ostatných nezávislých kandidátov na vzájomné rokovania v záujme jednotného postupu slobodných občanov proti partokracii a klientelizmu.

slovakia

left justify in out

"Je nevyhnutné, aby sa aktivity nezávislých kandidátov, za ktorých považujem okrem seba aj Andreja Kisku a Viliama Fischera, zosúladili a neboli bezhlavo namierené proti sebe," uviedol Behýl v stanovisku zaslanom agentúre SITA.

Vzájomné rozpory a hádky v tábore nezávislých kandidátov by sa podľa Behýla stali vodou na mlyn súčasnej politickej mašinérii. "Ak nezávislí kandidáti nájdu spoločnú reč a ponúknu občanom skutočnú politickú alternatívu, prezidentom sa nestane politický kandidát ani falošný politik maskujúci sa do plášťa pozície nezávislého, ale skutočne nezávislý kandidát zastupujúci záujmy občanov," skonštatoval. Podanie kandidátnych listín 15 kandidátov považuje za prejav toho, že slovenskí občania nespia a túžia po zmene. 

O post hlavy štátu sa chce v marcových prezidentských voľbách uchádzať 15 kandidátov, čo je rekordný počet. Návrh na svoju kandidatúru podali Peter Osuský, Robert Fico, Pavol Hrušovský, Jozef Behýl, Andrej Kiska, Ján Čarnogurský, Milan Kňažko, Radoslav Procházka, Gyula Bárdos, Viliam Fischer, Milan Melník, Jozef Šimko, Ján Jurišta, Helena Mezenská a Stanislav Martinčko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies