Beh v Pamplone sa zmenil na drámu: Býky valcovali bežcov, ktorí sa pred nimi pošmykli!

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 19:36 • 2 min
Beh v Pamplone sa zmenil na drámu: Býky valcovali bežcov, ktorí sa pred nimi pošmykli!

PAMPLONA - Hromadný pád, ktorý si vyžiadal 23 zranených, z toho štyroch vážne, poznačil dnešný predposledný beh s býkmi v španielskom mestečku Pamplona.

slovakia

left justify in out

K pádu došlo krátko pred koncom behu úzkymi uličkami historického centra Pamplony, keď desiatky bežcov oblečených v bielych košeliach a s červenými šatkami okolo krku spadli pred vstupom do tunela vedúceho do arény a poltonové býky do nich vrazili. Na niekoľko okamihov sa pred úzkym vchodom vytvoril prepletenec ľudských tiel a zvierat. Niekoľko býkov si začalo kliesniť cestu vpred po ležiacich ľuďoch. Jeden zo zamestnancov arény situáciu vyriešil otvorením bočného vchodu do arény, čím podľa názoru televíznych komentátorov zabránil ešte väčšej tragédii, keďže účastníkov behu bolo kvôli voľnému dňu oveľa viac.

Napriek tomu utrpel 19-ročný Bask podľa informácií regionálnej vlády v Navarre ťažké zranenia hrudníka a jeho stav je "veľmi vážny". Tridsaťpäťročného občana USA 18-ročného Španiela zranili býky svojimi ostrými rohmi. Mnohí ďalší bežci utrpeli pri pádoch pomlaždeniny.

Hovorca regionálnej vlády oznámil, že incident sa vyšetrí. Podľa jeho informácií spôsobilo paniku neočakávané zatvorenie jednej z brán arény. Beh v Pamplone je súčasťou osláv svätého Fermína, ktoré sa konajú každoročne od 6. do 14. júla. Každý rok pri tejto "skúške odvahy" na trati dlhej 825 metrov utrpia zranenia desiatky bežcov. Tento rok previezli do nemocnice už 55 ľudí. Festival v Pamplone priťahuje státisíce Španielov i zahraničných turistov. Od roku 1924, keď sa začali robiť písomné záznamy, zahynulo pri behoch pred býkmi 15 ľudí. Naposledy sa tak stalo v roku 2009, keď 27-ročnému Španielovi býk prepichol rohmi krk, srdce a pľúca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies