Beh s býkmi v Pamplone sa zaobišiel bez vážnejších zranení

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 10:01 • 2 min
Beh s býkmi v Pamplone sa zaobišiel bez vážnejších zranení

PAMPLONA - V poradí už šiesteho z ôsmich behov s býkmi, ktoré sa každoročne konajú pri príležitosti sviatku svätého Fermína v severošpanielskom meste Pamplona, sa dnes zúčastnili tisíce odvážlivcov, pričom býky nikoho vážne nezranili.

slovakia

left justify in out

Hovorca Červeného kríža Alfonso Contín pre agentúru AP uviedol, že predbežné správy z behu, ktorý sa ako zvyčajne začal o 08.00, naznačujú, že zdravotníci dnes ošetrili len jedného bežca. Ten si pravdepodobne zlomil ruku.

 

Býky do dnešného behu opäť dodala chovná stanica Conde de la Maza a zvieratá vážili 560-620 kilogramov.

 

V behoch utekajú ľudia pred šiestimi býkmi alebo popri nich úzkymi vydláždenými uličkami trasou, ktorá má dĺžku 850 metrov a vedie z ohrady až do mestskej býčej arény, kde ich večer zabijú v býčích zápasoch. Jednotlivé behy trvajú približne 2,5 minúty.

 

Deväťdňové slávnosti svätého Fermína v Pamplone zvečnil vo svojom románe Slnko aj vychádza (The Sun Also Rises) z roku 1926 americký spisovateľ a nositeľ Nobelovej ceny za literatúru Ernest Hemingway. Slávnosti prilákajú každý rok tisíce zahraničných turistov.

 

Odkedy v roku 1924 začali viesť v Pamplone písomné záznamy o oslavách sviatku svätého Fermína, zomrelo pri behoch v dôsledku nabratia býkom na rohy 15 ľudí, posledný v roku 2009.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies