Beh na lyžiach-SP: Randallová a Usťugov vyhrali šprinty

NETKY.SK • 11 Január 2014, 18:36 • 2 min
Beh na lyžiach-SP: Randallová a Usťugov vyhrali šprinty

NOVÉ MESTO NA MORAVE - Svetový pohár v behu na lyžiach v Novom Meste na Morave - šprinty voľnou technikou.

slovakia

left justify in out

Američanka Kikkan Randallová a Rus Sergej Usťugov sa stali víťazmi sobotňajších pretekov v šprinte voľnou technikou v rámci Svetového pohára bežcov na lyžiach v Novom Meste na Morave. Randallová vyhrala štvrté z ostatných piatich pretekov šprintérok voľným spôsobom, na ktorých štartovala. Suverénne ovládla aj finále šprintu na Vysočine. Svojim konkurentkám sa vzdialila v stúpaní približne 200 m pred cieľom a zvíťazila s náskokom 1,69 s pred Švajčiarkou Laureen van der Graaffovou. Tretia skončila Nórka Ingvild Flugstad Östbergová.

Usťugov zdolal v záverečnom tesnom finiši o 18 stotín sekundy Taliana Federica Pelegrina. Tretí skončil Rus Alexej Peťuchov. Na čele celkového poradia Svetového pohára zostali s veľkým náskokom Nóri Therese Johaugová a Martin Johnsrud Sundby, ktorí na Morave chýbali. 

Ani jednému z tria Slovákov sa nepodarilo postúpiť z kvalifikácie medzi 30 najlepších do vyraďovacích bojov. Slovenská bežecká jednotka Alena Procházková sa v kvalifikácii zaradila na 51. priečku, Peter Mlynár obsadil medzi mužmi 64. miesto a Martin Kapšo bol sedemdesiaty deviaty. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies