Beh hore schodmi v newyorskom mrakodrape vyhrala opäť Austrálčanka Walshamová

NETKY.SK • 5 Február 2015, 07:51 • 2 min
Beh hore schodmi v newyorskom mrakodrape vyhrala opäť Austrálčanka Walshamová

NEW YORK - Austrálčanka Susan Walshamová vyhrala opäť, už po šiesty raz, výročný beh hore schodmi v newyorskom mrakodrape Empire State Building. Dovedna 1576 schodov na 86. poschodie zdolala v noci nadnes za 12 minút a 30 sekúnd, pričom vlani to dokázala za 11 minút a 57 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Z mužov zvíťazil prvýkrát nemecký bežec Christian Riedel s časom 10 minút a 16 sekúnd, informovala agentúra AP. V poradí už 38. ročník behu po schodoch Empire State Building zorganizovali Newyorskí cestní bežci, ktorí tiež organizujú newyorský mestský maratón.
      

Behu sa zúčastnili účastníci z celého sveta, ktorí vzhľadom na kapacitu schodiska štartovali postupne. Časový rekord pre uvedenú trať drží z mužov Austrálčan Paul Crake (v roku 2003 ju zabehol za deväť minút a 33 sekúnd) a zo žien Rakúšanka Andrea Mayrová s časom 11 minút a 23 sekúnd (z roku 2006).
      

Najväčšiemu počtu víťazstiev sa teší Nemec Rhomas Dold, ktorý beh vyhral až sedemkrát. Beh hore schodmi Empire State Building patrí k najznámejším behom v tejto kategórii na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies